Valmierā notiks Jautrītei Putniņai veltīts jauno pianistu konkurss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Valmierā Starptautiskajam jauno pianistu konkursam ir senas saknes. Godinot izcilo pianisti, valmierieti Jautrīti Putniņu, turpmāk konkurss nesīs viņas vārdu. Ikviens interesents 30. janvārī no plkst. 10.00 gaidīts Valmieras Kultūras centrā, kur uzstāsies Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas mūzikas skolu audzēkņi, informēja Valmieras pašvaldībā.

“Jautrīte Putniņa bija prasīga pret sevi, audzēkņiem, dzīvi, tāpēc arī mēs konkursā uzsveram kvalitāti, domājot, ko no tā gūs dalībnieki. Izcila pianiste, kura Valmierā ienesa daudz jaunu ideju, nebaidoties “iedot spērienu”, ja tas bija nepieciešams. Viņa izteica savas domas un vienmēr turēja godā mūziku. Leģendāra personība un mūziķe, kuras devums ir neatsverams arī Latvijas mērogā. Tāpēc arī turpmāk topošajiem pianistiem vēlamies dot iespēju startēt Jautrītei Putniņai veltītā konkursā. Šāda “dzīva”, bērnu dzīvesprieka piepildīta piemiņa, domāju, viņu iepriecinātu,” stāsta Valmieras Mūzikas skolas direktore Inese Sudraba.

Starptautiskais jauno pianistu konkurss Valmieras Kultūras centrā tiks atklāts plkst.10.00 ar pianista Venta Zilberta veltījumu Jautrītei Putniņai. Savukārt no plkst.11.00 trīs skaņdarbus atskaņos katrs konkursa dalībnieks. Skanēs klasicisma laikmeta izvērstas formas skaņdarbs, dalībnieka pārstāvētās valsts komponista skaņdarbs un brīvas izvēles skaņdarbs.

Žūrijā būs profesionāļi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas: Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Ventis Zilberts, Juozs Kaross no Klaipēdas, Mūzikas skolas pedagoģe Vaiva Purlīte, Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas pasniedzēja Ilze Treija, Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas direktors Artūrs Cingujevs, Tartu Heino Elleri Mūzikas vidusskolas un Igaunijas Mūzikas akadēmijas Tartu filiāles pedagoģe Ieva Kostanda.

Starptautiskā jauno pianistu konkursa mērķis ir attīstīt jauno pianistu profesionālās prasmes un uzstāšanās kultūru, sekmēt interesi par mūziku, kā arī veicināt pieredzes apmaiņu starp pedagogiem.

Konkursu rīko Valmieras Mūzikas skola sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību.

Jautrīte Putniņa bija izcila pianiste, pedagoģe, padomju varas opozicionāre, sabiedriskās domas līdere. Viņa saņēmusi Triju Zvaigžņu ordeņa Atzinības krustu un Lielo mūzikas balvu par mūža ieguldījumu. 2004. gadā ieguvusi Valmieras pilsētas pašvaldības apbalvojumu “Goda valmieriete”. Pianiste Jautrīte Putniņa mūžībā aizgāja 2017. gada 22. janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti