Dienas ziņas

Festivāls "Nāc līdzās!" Zemgalē

Dienas ziņas

Dienas ziņas īsumā. 5.04.2017

Valmierā nodibina biedrību jauno mūziķu izaugsmei

Valmierā nodibināta biedrība jauno mūziķu atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valmieras mūzikas skolas pedagogi un audzēkņu vecāki nolēmuši apvienoties un nodibināt biedrību. Tās mērķis piesaistīt līdzekļus un palīdzēt jaunajiem talantiem. Pirmais dāvinājums no kāda bijušā valmierieša jau saņemts.

“Valmierai. Mūzikai. Kultūrai” - tā Valmieras mūzikas skolas audzēkņu vecāki un pedagogi nodēvējuši savu izveidoto biedrību un nupat līdzās jaunajiem mūziķiem, pieaicinot arī jau sabiedrībā zināmus, gan tos, kuru gaitas bijušas saistītas ar Valmieru, gan citus, sarīkots iepazīšanās koncerts. Tajā pirmo dāvinājumu - jaunu pūšamo instrumentu - saņēma Valmieras mūzikas skolas audzēknis Rūdolfs Segliņš.

“Tad, kad tev būs solo koncerts, tad droši vien tev vajadzēs jaunu mūzikas instrumentu. Tad zvani atkal,” pasniedzot dāvanu, teica dāvinātājs, uzņēmējs un bijušais Valmieras mūzikas skolas audzēknis Pēteris Dundurs.

Līdz ar šo koncertu, kurā ieeja bija par ziedojumiem, nākamā biedrības iecere - iegādāties jaunu baritonsaksofonu, tā pamazām arī citus mūzikas instrumentus un ne tikai.

Ar līdzcilvēku atbalstu mērķis arī dot iespēju jaunajiem talantiem uzstāties dažādos konkursos, kam arī izdevumi nereti jāsedz pašiem vecākiem.

“Lai viņi kopā startētu uz vienas skatuves ar Mediņa skolu, ar Dārziņa skolu, ar Rīgas Doma skolu, kas ir tās gruntīgākās šajā profesionālajā mūziķu lokā,” novēl biedrības “Valmierai. Mūzikai. Kultūrai” biedre Agita Mačuka.

“Gribētu bērniem nometnes un meistarklases, kur varētu pieaicināt izcilākus pedagogus no akadēmijas, piemēram, lai būtu iespējas bērniem izaugsmei un skatuves kultūrai,” saka biedrības “Valmierai. Mūzikai. Kultūrai.” valdes priekšsēdētāja Baiba Bezdelīga.

Šobrīd Valmieras mūzikas skolā mācās 350 pilsētas un apkārtējo novadu bērni. Apzinot arī absolventus, nācies secināt, līdz skolas beigšanai daudzi nemaz ne reizi nav klātienē redzējuši kādu izcilu mūziķu uzstāšanos, taču pašizaugsmei arī tas svarīgi, tālab arī tam plānots ziedojumus novirzīt.

“Vēlamies arī apbalvot mūzikas skolas mācību gada noslēguma labiniekus, vest viņus uz operu, un tā varētu būt kā tradīcija, kas varētu būt katru gadu,” uzsver Valmieras mūzikas skolas direktore Inese Sudraba.

Šobrīd mūzikas skolas audzēkņu vecāki un pedagogi kārto arī dokumentus, lai iegūtu sabiedriskā labuma organizācijas statusu un tas jau dos iespēju piesaistīt arī uzņēmēju līdzekļus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti