Kultūras ziņas

Austrumi ienāk Rīgā

Kultūras ziņas

Sākas Ideju festivāls par mākslu un ekonomiku

Valmierā jauna mūzikas skolas ēka

Valmierā jauna mūzikas skolas ēka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Aizritējusi pirmā nedēļu, kuru jaunās mājās pavadījuši Valmieras mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi. Iepriekš mūzikas skola Valmierā bija izvietota četrās dažādās ēkās. Ietaupot Eiropas fondu līdzekļus un īstenojot mūzikas skolas būvniecības projektu, jaunie mūziķi Valmierā ieguvuši mācībām atbilstošas telpas.

Jau skolēnu brīvlaika nedēļā no vecajām mūzikas skolas ēkām uz jauno namu Gaujas krastā pārvesti visi mūzikas instrumenti un mācību materiāli. Skolas darbinieki jauno ēku jau nodēvējuši par Valmieras gaismas pili.

Šeit ir ļoti laba akustika un netraucē blakus skaņas, mēs varam dzirdēt tikai paši sevi," telpas slavē Valmieras Mūzikas skolas klavieru skolotāja Ritma Pētersone.

Savukārt skolas direktors Aivars Cepītis domā, ka jaunā ēka saliedēs skolotāju kolektīvu, bet bērni atzīst, ka uz mūzikas nodarbībām šobrīd nāk ar daudz lielāku prieku.

Šobrīd mūzikas skolas audzēkņi gatavojoties pirmajiem mācību koncertiem, kas notiks novembra beigās. Pagaidām gan muzicēt nāksies skolas klavieru klasē, jo mūzikas skolai aizvien nav savas koncertzāles.

Nav noslēpums, ka māksliniekiem ir jāspēlē, koncerti nepieciešami praksei. Pagaidām šādas telpas nav," bilst pedagoģe Inga Zirne.

Skolas direkors papildina, ka neliela kamerzāle Valmierā būtu nepieciešama ne tikai mūzikas skolai, bet arī pašai pilsētai.

Kamerzāles būvniecība blakus Valmieras mūzikas skolai ir iecerēta projekta otrajā kārtā, tomēr, kad to izdosies realizēt, šobrīd nevar pateikt neviens. Tas esot atkarīgs no finansējuma. Līdz tam skolai jāizlīdzas, koncertus rīkojot kultūras centrā vai kādā no Valmieras vidusskolu zālēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti