Valmierā izskanēs Jāņa Lūsēna dziesmu cikls «Manā varā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

No 11. – 14.oktobrim Valmierā notiks Ziemeļvalstu dienas, kas pilsētas un apkārtējo novadu iedzīvotājiem piedāvās iespēju piedalīties dažādos pasākumos.

Viens no īpašākajiem Ziemeļvalstu dienu Valmierā pasākumiem notiks  11.oktobra vakarā plkst.18.30, kad komponista Jāņa Lūsēna un dziedātājas Inetas Rudzītes dziesmu cikls “Manā varā” pieskandēs Valmieras Drāmas teātra lielo zāli, informēja Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā informācijas padomniece Inga Puriņa.

Koncertprogrammā dziesmas skanēs gan latviešu valodā, gan Ziemeļvalstu - dāņu, norvēģu, islandiešu, somu un zviedru valodās. Biļetes uz koncertu var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs vai interneta vietnē.

Dziesmu programma “Manā varā” saturiski balstās 14 izcilu latviešu dzejnieču dzejā, kas kļuvusi par iedvesmu jaunajām Jāņa Lūsēna dziesmām.

Nosaucot vien dažas – Vizma Belševica, Anna Rancāne, Anna Auziņa, Astrīde Ivaska, Velta Sniķere, Māra Zālīte un Liāna Langa, komponists Jānis Lūsēns atzīst: “Sieviete man vienmēr bijis liels noslēpums, līdz galam neatklāta pasaule. Nezināmais vienmēr ir satraucošs, īpaši – kāda nezināma vara, kas valda pār mums, vīriešiem. Sieviete var būt gan mūza, gan dieviete, gan amazone, gan būrēja… Gluži tāpat, kā to savos vārdojumos apliecina mūsdienu dzejas grandāmas.”

Rezultāts ir stāsts par sievietes bezgala daudzveidīgo un bieži vien ļoti pretrunīgo būtību. Inetas Rudzītes samtainajai un poētiskajai balsij īpašu pieskārienu devusi Islande, kas uzticējusi Inetai savas valsts goda konsules amatu Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti