Kultūras ziņas

Kaspara Zaviļeiska garstāsts "Pilnīgs Šahs"

Kultūras ziņas

Brektes un Svilāna elektriskās mūzikas māksla

Latvian Voices a capella festivāls Valmierā

Valmierā izskanējis ceturtais festivāls «Latvian Voices a capella»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Sestdien Valmierā izskanēja jau 4. festivāls “Latvian Voices a capella”. Pandēmijas dēļ tas norisinājās tikai vienu dienu, piedāvājot gan meistarklases, kuras ikviens varēja skatīties arī Facebook tiešraidē, gan koncertu. Tajā uzstājās grupa “Latvian Voices” kopā ar pasaulē populārās zviedru grupas “The Real Group” basu Jāni Strazdiņu. 

Četru gadu laikā festivālu “Latvian Voices a capella” ir apmeklējušas daudzas gan pašmāju, gan ārzemju vokālās grupas. Festivāla būtiska sastāvdaļa ir meistarklases. Grupas “Latvian Voices” mērķis ir nodot savu pasaulē gūto pieredzi, tādejādi veicinot mūsu vokālo ansambļu dziedāšanas kultūrā Rietumu tradīciju attīstību.

Kā norādīja komponiste, “Latvian Voices” mākslinieciskā vadītāja Laura Jēkabsone, šajā festivālā līdzās tehniskiem vingrinājumiem tiek akcentēta a capella dziedātāju savstarpējo attiecību izkopšana kā radošuma veicinātāja.

Tieši savstarpējo attiecību kopšana ir ļoti būtiska arī slavenajai zviedru grupai “The Real Group”, kurā jau piecus gadus dzied arī bass Jānis Strazdiņš. Viņa veidotās meistarklases kopā ar “Latvian Voices” dziedātājām kļuva par savstarpēju mijiedarbības procesu, kurā viens no otra mācījās un iedvesmojās. Jānis Strazdiņš atzina, ka katrs dziedātājs pats sev ir arī vislielākais kritiķis, tāpēc meistarklasēs ir svarīgi gūt iedrošinājumu un apzināties savu potenciālu.

Savukārt sieviešu ansambļa “Guns” dziedātājas Evija Spalva un Guna Agruma norādīja, ka meistarklases nojauc robežu, kas valda Latvijas vokālo ansambļu tradīcijās, tādējādi dodot lielākas iespējas radošai brīvībai un pašizpausmei.

Festivāla kulminācija bija “Latvian Voices” un Jāņa Strazdiņa koncerts pie Valmieras Dzirnavu ezeriņa. Tajā klausītāji varēja izbaudīt a capella mūziķu komūnas spēku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti