Valkā sadziedas igauņu un latviešu opermākslinieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Svētdien Valkas pilsētas kultūras namā jau vienpadsmito reizi notiks Latvijas un Igaunijas Nacionālo operu mākslinieku koncerts. Koncertā skanēs populāras ārijas un dueti no operetēm.

Valkas novada domes pārstāve Zane Brūvere pastāstīja, ka tikai vienu gadu koncerts nav noticis, kad kultūras namu remontēja.

„Tā ir brīnišķīga iespēja, draudzēšanās starp operām. Programmā skanēs populāras ārijas un dueti no operetēm – Lehāra, Kālmana, Štrausa, Millekera, Ofenbaha, Supē skaņadarbi. Ja kāds ir uz „jūs” ar operas žanru, tad šī būs lieliska iespēja [nākt solīti tuvāk operai ar operetes palīdzību,” sacīja Brūvere.

Koncertā piedalīsies Igaunijas Nacionālās operas solists Urmass Peldma, Latvijas Nacionālās operas solisti Evija Martinsone, Dana Bramane, Laura Grecka, Jūlija Vasiļjeva, Rihards Mačanovskis, Jānis Apeinis, Raimonds Bramanis, kā arī Latvijas Nacionālās operas orķestris. Diriģents – Normunds Vaicis.

Koncertu noslēgs J.Štrausa “Radecka maršs”.“Mēs aicinām uz jauku koncertu, kur garlaicīgi nebūs”, sola Normunds Vaicis. “Koncerta moto varētu būt “bez drūmām domām”, jo to ikdienā tāpat pietiek. Gribētos, lai cilvēki no koncerta mājās dodas ar optimistiskāku garastāvokli”. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti