Vaivode: Garančas koncertam Kremlī nav politiska zemteksta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Elīnas Garančas koncertam Kremlī nav politiska zemteksta, uzskata Latvijas Radio 3 „Klasika” direktore Gunda Vaivode.

Latviešu operdziedātāja Elīna Garanča 29.oktobra vakarā koncertēs Kremļa kongresu pilī Maskavā, tā liecina informācija dziedātājas mājaslapā un Krievijas medijos.

Garanča uzstāsies kopā ar pasaulslaveno krievu baritonu Dmitriju Hvorostovski viņa projekta „Hvorostovskis un draugi” ietvaros. Dziedātājs šādus koncertus rīko jau gandrīz desmit gadu, lai iepazīstinātu Krievijas klausītājus ar pasaules mēroga operzvaigznēm. Pirmdien Garanča un Hvorostovskis kopā uzstāsies Sanktpēterburgā.

Kā norāda Latvijas Radio 3 „Klasika” direktore Gunda Vaivode, zinot Hvorostovska smago veselības stāvokli, šobrīd nebūtu pamata runāt par politisku kontekstu Garančas koncertam Maskavā.

„Projekts „Hvorostovskis un draugi”, ja nekļūdos, eksistē jau kopš 2006.gada, un Elīna tajā bija aicināta piedalīties jau ļoti sen. Bet vienmēr apstākļi bija sagadījušies tā, ka vai nu dzima bērni, vai bija kādi citi ģimenes apstākļi vai darbs, un viņai nācās piedalīšanos atteikt. Bet šajā situācijā, kad mēs pavasarī uzzinājām traģisko ziņu, ka Dmitrijs Hvorostovskis cīnās ar smadzeņu audzēju, un zinot, ka Elīna pati šobrīd ir izgājusi cauri līdzīgai situācijai savā ģimenē (..), domāju, ka viņa nespēja atteikt savam kolēģim un tāpēc arī ir piekritusi uzstāties šajā pasākumā,” skaidro Vaivode.

Dmitrijs Hvorostovskis uzskatāms par vienu no šī brīža izcilākajiem baritoniem operas pasaulē, kurš dzied uz visām lielākajām skatuvēm. Gunda Vaivode atgādina, ka jau pēc ziņas par smadzeņu audzēju Hvorostovskis ar lieliem panākumiem nodziedāja trīs „Trubadūra” izrādes Metropoles operā Ņujorkā, kur zāle viņa sniegumu sumināja, stāvot kājās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti