«Vadātājs» jūlijā dodas uz Jaunauces pili

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jūlija pirmajā sestdienā ceļojošais mūzikas un mākslas festivāls "Vadātājs" aicina doties uz Saldus novadā esošo pērli — Jaunauces pili. Festivāla radošā komanda informē, ka tā būs iespēja vasarīgi kulturālu vakaru pavadīt kopā ar komponistu Uģi Prauliņu, mūziķi Juri Simanoviču, komiķi Rūdolfu Kugrēnu, Jaunauces jauniešu amatierteātri “Lanselots”, stepa deju apvienību “Soultap” un mūziķiem no "Trio Tresensus", kā arī esošajiem un jaunajiem festivāla draugiem.

8. jūlija vakara programma Jaunauces pilī ir īpaši veidota, pieaicinot gan jaunus ceļa biedrus, kas nav līdz šim ņēmuši dalību festivāla izbraucienos, gan arī sadarbojoties ar vietējiem māksliniekiem. Šoreiz Jaunauci pārstāvēs jauniešu amatierteātris “Lanselots”, savukārt viesu statusā vairāki zināmi mākslinieki no tuvākiem un tālākiem Latvijas reģioniem. 

Kā viens no gaidītākajiem viesiem un festivāla draugiem ir komponists Uģis Prauliņš, kurš kopā ar dzīves biedri Ingu Prauliņu saimnieko Ērmaņu muižā, kur "Vadātājs" paviesojās pagājušajā gadā. Prauliņš ievedīs klausītājus kontemplatīvu meditāciju pasaulē, izpildot savu mūziku no dažādiem laikaposmiem, kuru varētu apvienot zem nosaukuma Ainavas vai Noskaņas. Vakarā sagaidāma arī undergrounda  mūzikas pioniera un grupas „Bērnības milicija” līdera un mūziķa Jura Simanoviča uzstāšanās, kopā ar grupu izpildot sava soloalbuma „Kā samierināties ar savu nenozīmību” materiālu, kā arī komiķa Rūdolfa Kugrēna stāvizrāde “Nē nu jā”. Jaunus ritmus un soļus demonstrēs stepa deju grupa apvienība “Soul Tap”. Šo apvienību veido divas stepa dejotājas – Annija Ķesele un Guna Kaše, kuras lauž stereotipus par stepu kā Brodvejas stila deju un ļauj stepam pildīt ritma instrumenta funkciju un kļūt par mūzikas sastāvdaļu. Stepa deju pavadošais sastāvs būs trīs jaunu un radošu mūziķu sastāvs “Trio Tresensus”, kura repertuārā ir pašu mūziķu aranžēti darbi no tautas dziesmām un baroka pērlēm līdz džezam un ritmiskai mūsdienu mūzikai. Kokle, saksofons un perkusijas — trīs atšķirīgi un spilgti instrumenti, kas apvienojas vēl nedzirdētā skaņu pasaulē.

Neiztrūkstošs vakara elements būs arī latviešu režisoru īsfilmas, kas debitējušas pēdējo gadu laikā, ir izrādītas kino skatēs un dažas no tām arī saņēmušas atzinības un apbalvojumus. Tāpat vakara noslēgumā Jaunauces pils piedāvās ekskursiju pa skaisto Jaunauces pils ēku kompleksu un tai piegulošo parku.

Ceļojošais mūzikas un mākslas festivāls “Vadātājs” ir draudzīgs gan ģimenēm ar bērniem, gan jauniešiem. Ieeja pasākumā ir bez maksas, un festivāls gaida ikvienu, kuram ir interese par mūsdienu kultūras aktualitātēm.

Festivālu organizē biedrība „HI” un to atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, VEF Radiotehnika RRR un tipogrāfija “Gūtenbergs”.

Festivāla ”Vadātājs” aktualitātēm aicinām sekot: www.facebook.com/CelojosaisFestivalsVadatajs un @vadatajsfest Twiterī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti