Uz vienu dienu atvērs Vāgnera zāli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas svētku laikā, sestdien no pulksten 12.00 līdz 18.00 apmeklētājiem tiks atvērta Vāgnera zāle, informē Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāla rīkotāji.

Vāgnera zālē sešu stundu laikā notiks vairāki baroka mūzikas koncerti, pievēršot sabiedrības uzmanību tam, ka šī ievērojamā Rīgas ēka šobrīd ir tukša un pamesta.

Koncertos mūziķi atskaņos populārus baroka laikmeta skaņdarbus, kas tolaik visdrīzāk skanējuši arī Vāgnera zālē. Koncertos, līdzās baroka korim un orķestra solistiem, piedalīsies arī baroka deju ansamblis. Īpašs pārsteigums būs franču baroka komponista M. R. de Lalandes operas “Versaļas strūklakas” uzvedums greznajos Rundāles tērpos pulksten 15.30.

Sestdienas vakarā Rīgas Doma dārzā festivālu turpinās koncerts “Rihards Vāgners Rīgā” - vēsturiski rekonstruēts koncerts, kuru Rīgā diriģējis pats Vāgners. Skanēs pirmais opuss, ko Vāgners sarakstījis tūlīt pēc ierašanās Rīgā, - tā sauktā ielikuma ārija baritonam, kas bijusi paredzēta dziesmu spēlei “Makss”. No Vāgnera Rīgā iestudētajām un diriģētajām operām izvēlēta Etjēna Nikolasa Meīla “Jāzeps Ēģiptē”, jo Vāgners līdz mūža beigām uzskatījis, ka tieši Meīls ir viņa skolotājs. Par tādu Vāgners saucis arī Luī Šporu - no viņa pūra koncertā ietverti fragmenti no operas “Jesonda”, kas skanējusi vien Vāgnera laikos. Tāpat koncertā skanēs savulaik slavenā Šarla Ogista de Berio “Variācijas”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti