Uz «Nībelunga gredzena» izrādēm Rīgas Operas festivālā biļetes jau izpārdotas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Lai gan vēl ir tikai februāris, biļetes uz jūnijā gaidāmā Rīgas Operas festivāla (ROF) centrālo notikumu - Riharda Vāgnera tetraloģijas „Nībelunga gredzens” izrādēm - jau izpārdotas, un tikai pāris biļešu nopērkamas vien uz cikla noslēdzošo operu „Dievu mijkrēslis”, informē Latvijas Nacionālajā operā (LNO). Tas nozīmē, ka ar panākumiem vainagojies ne tikai starptautiskās komandas radošais darbs pie gadsimta notikuma – visa cikla iestudēšanas, bet arī LNO īstenotā mērķtiecīgā mārketinga un pārdošanas stratēģija.

Aktīvu biļešu pārdošanu uz festivālā iekļautajām „Nībelunga gredzena” izrādēm LNO uzsāka jau pagājušajā vasarā, sadarbojoties gan ar Latvijas, gan starptautiskajām tūrisma firmām, iesaistoties arī vairākās tūrisma mesēs un uzrunājot dažādu valstu Vāgnera biedrības. Visaktīvākie biļešu pircēji bijuši operas mīļotāji no Vācijas, Austrijas un Skandināvijas valstīm. Biļetes uz katru no tetraloģijas izrādēm maksā no 5 līdz 45 latiem.

Gatavojoties Riharda Vāgnera 200. jubilejai un atgādinot Rīgas nozīmi viņa dzīvē, „Nībelunga gredzena” tetraloģijas uzvedumi jau no 2006. gada bijuši LNO mākslinieciskās programmas centrā, tomēr pilnā apjomā cikls tiks izrādīts 16. Rīgas Operas festivāla ietvaros no 4. līdz 9. jūnijam.

Gatavošanās grandiozajam notikumam, kurā iesaistīsies Eiropas labākie Vāgnera interpreti, notiek arī šobrīd: LNO top cikla pirmās operas – „Reinas zelts” atjaunojums. Pirmizrādes gaidāmas 8. un 10. martā, bet pēcāk šosezon to redzēsim vien 4. jūnijā.

LNO rīkotais Rīgas Operas festivāls, kas dibināts 1998. gadā, ir pirmais šāda mēroga un ieceres festivāls Ziemeļeiropā un kļuvis par vērtīgu tradīciju. To nepacietīgi gaida gan Latvijas kultūras baudītāji, gan citu valstu skatītāji.

Festivāls ik vasaru noslēdz Latvijas Nacionālās operas sezonu ar aizvadītā muzikālā gada spilgtākajiem notikumiem, iepriekšējo sezonu spilgtākajiem iestudējumiem un kādu lielas formas vokāli instrumentālo darbu. Ikreiz tas skatītājiem piedāvā iespēju novērtēt Latvijas operas radošo prioritāšu attīstību, tikšanos ar iemīļotiem pašmāju solistiem un spožām ārzemju zvaigznēm.

Šogad Rīgas Operas festivāls risināsies no 4. līdz 15. jūnijam. Līdzās tetraloģijai „Nībelunga gredzens” skatītājiem tiks piedāvāti arī spilgtākie LNO jauniestudējumi: 12. jūnijā būs iespēja baudīt Gaetāno Doniceti operu „Lucia di Lammermoor”, 13. jūnijā - Džakomo Pučīni operas „Toska” atjaunojumu, bet 14. jūnijā - Andra Dzenīša operas „Dauka” koncertuzvedumu. Savukārt 15. jūnijā, svinot izcilā itāļu operu meistara Džuzepes Verdi 200. jubileju, festivālu noslēgs viņa mūzikas Galā koncerts ar izcilu solistu piedalīšanos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti