Uz Nacionālā teātra skatuves satiekas Elīna Garanča un Raimonds Pauls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Nacionālajā teātrī 18.septembrī notiks komponista Raimonda Paula un operdziedātājas Elīnas Garančas radošās sadarbības vakars – koncerts “Baltās paslēpes”. Abi mākslinieki uz koncertskatuves satiksies pirmo reizi.

Koncertā, kurš ir viens no centrālajiem Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas “Tête-à-Tête 2016” pasākumiem un tapis sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri, pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos jaunas, tieši Elīnai Garančai komponētās dziesmas ar Vizmas Belševicas dzeju. Muzikālā vakara programmā – vokālie opusi, instrumentālās improvizācijas un sarunas.

Mākslinieki stāsta, ka sadarbība ir abpusēji ļoti bagātinoša un radoša.

"Dzīvē nekad neko nevar zināt," atzīst maestro Raimonds Pauls. "Es nekad necerēju, ka satikšos ar Marisu Jansonu, tāpat ar Elīnu [Garanču], jo es it kā pārstāvu pavisam citu mūziku."

Elīna Garanča pēdējos desmit gados sevi pierādījusi kā viena no spožākajām zvaigznēm pasaules opermūzikā. Kritika Elīnu Garanču slavē par nozīmīgu mecosoprāna lomu ikonisku interpretējumu. Māksliniece dziļi iejūtas katrā lomā – viņas skaistā balss izstaro spēku un siltumu, mijiedarbojoties ar karalisko stāju un pievilcību. Elīna Garanča uzstājas pasaules vadošajos opernamos. Kopš 2005. gada viņa ir ierakstu kompānijas “Deutsche Grammophon” māksliniece, trīs no viņas sešiem soloalbumiem saņēmuši “ECHO Klassik” balvu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti