Kultūras ziņas

Latvijā viesojas čehu rakstniece Bianka Bellova

Kultūras ziņas

Sākusies "Latvijas grāmatu izstāde 2019"

"Melo-M" dodas "Maģiskā radio tūrē"

Uz «Maģiskā radio tūri» čella trio «Melo-M» iedvesmojusi grupas «Radiohead» mūzika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar jaunu programmu “Maģiskā radio tūre” piektdien koncertu turnejā pa lielākajām Latvijas koncertzālēm dosies čellu trio “Melo-M”. Līdzās populāriem, radio tēmai veltītiem un čellam aranžētiem skaņdarbiem no grupu “Queen”, “Imagine Dragons” un “Radiohead” repertuāra koncertos skanēs arī trio dalībnieka Kārļa Auzāna jaunākās orģinālkompozīcijas. 

Ideja izveidot ar radio tēmu saistītu skaņdarbu programmu čellu trio “Melo-M” radusies, iedvesmojoties no rokgrupas “Radiohead” dziesmām. 

“Iepazīstoties ar grupas “Radiohead” repertuāru un uzaranžējot to čelliem, mēs paši augam, jo šī mūzika ir ļoti dziļa, ļoti interesanta,”

uzskata čellists un komponists Kārlis Auzāns. 

Čellists Jānis Pauls savukārt norāda – “Radiohead” mūzikā ir ļoti svarīgi vārdi. 

“Tagad mums bez šiem vārdiem ar melodiju ir jāizved šī doma. Un kā visu varam salikt kopā un atrast ceļu uz šo, lai klausītājs spētu uztvert,” viņš skaidro. 

Čellu trio par savu galveno vēstījumu koncertos izvēlējušies dialogu ar publiku. Atskaņojot mūziku radiostacijās, kas tāds nav iespējams. Programmā “Maģiskā radio tūre” mūziķi vien spēlējas ar radio jēdzienu un cilvēku apziņu.  

“Radio ir medijs, kas runā tajā valodā, ko mēs saucam par fantāziju valodu. Nav tiešā acu kontakta, līdz ar to katrs cilvēks iedomājas to dziesmu, ko viņš dzird, citādāk.

Mums ir ļoti svarīgi, lai viņi savā fantāzijā un uztverē dzird sevišķas lietas. Ļoti bieži mēs dzirdam kaut ko kopīgu, un mums tas ļoti patīk!” norāda Auzāns. 

Lai arī grupa populāras melodijas, aranžētas čellam, atskaņo vairāk nekā desmit gadus, šīs programmas repertuārs esot kas īpašs. Dziesmas no grupu “Queen”, “Imagine Dragons” un “Radiohead” repertuāra pārliktas čellam, kura skanējums vistuvāk esot pielīdzināms cilvēka balsij.

“Ļoti interesanti, ka spēlējot šo mūziku, var sadzirdēt ļoti daudz nianšu, ko klausoties šo dziesmu un uztverot vairāk liriku, mēs palaižam garām,” bilst čellists Miķelis Dobičins. 

Čellu trio “Melo-M” koncertprogrammā “Maģiskā radio tūre” Latvijas lielākajās koncertzālēs pievienosies arī sitaminstrumentālists Miķelis Vīte. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti