Uz «Grammy» šogad pretendē arī latviešu komponists Uģis Prauliņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Tikai gadu pēc britu dziedātājas Adeles triumfa "Grammy" nomināciju sarakstā dominē vīriešu dzimuma izpildītāji, un šogad tajā iekļuvis arī latviešu komponists Uģis Prauliņš.

Prauliņš nominēts prestižajai mūzikas balvai kategorijā "labākais mūsdienu klasiskās mūzikas skaņdarbs" par kompozīciju "The Nightingale".

Savukārt pa sešām nominācijām šoreiz ieguvusi popgrupa "fun.", amerikāņu dziedātājs Frenks Oušens, folkroka grupa "Mumford&Sons", reperi "Jay-Z" un Kanje Vests, kā arī rokgrupas "The Black Keys" dalībnieks Dens Auerbahs.

Grupa "fun.", kuras pazīstamākais hits ir "We Are Young", nominēta gada ieraksta, dziesmas un albuma godam un kategorijā "gada jaunais mākslinieks".

Ņujorkā bāzētā grupa arī uzstājās "Grammy" nomināciju koncertā. "Šovakar es gribēju kāpt uz skatuves un parādīt visu, uz ko esam spējīgi," pēc uzstāšanās teica grupas līderis Neits Russ. "Tikt nominētiem ir brīnišķīgi. Tā ir kulminācija smagajam darbam, ko visi trīs esam ieguldījuši šajā grupā."

Hiphopa izpildītājs Oušens ieguva nominācijas trijās no galvenajām kategorijām - gada albums, gada ieraksts un labākais jaunais mākslinieks.

Par labākā jaunā izpildītāja titulu sacentīsies arī blūzroka grupa "Alabama Shakes", kantri dziedātājs Hanters Heiss un folkroka grupa "The Lumineers".

Lai arī galvenajās kategorijās šoreiz dominē jauni vīriešu dzimuma izpildītāji, nevienu nomināciju nav ieguvis kanādiešu dziedātājs Džastins Bībers, kurš 2012.gadā izdeva topu virsotnes iekarojušo albumu "Believe" un hitu "Boyfriend".

Tikmēr amerikāņu dziedātāja Kellija Klārksone un barbadosiešu izcelsmes popzvaigzne Riana katra ieguva pa trijām nominācijām. Klārksone cīnīsies par gada ieraksta un labākā popmūzikas albuma balvām, savukārt Rianas dziesma "Where Have You Been" nominēta kā labākā popmūzikas uzstāšanās.

Balvu laureāti tiks paziņoti "Grammy" ceremonijā 10.februārī Losandželosā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti