Uz «Brīvdienu mūzikas» koncertu Dzintaru koncertzālē aicina Rīgas Saksofonu kvartets

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Svētdien, 18. februārī, plkst. 14.00 ciklā “Brīvdienu mūzika” Dzintaru koncertzāles atjaunotajā vēsturiskajā zālē tikšanās ar Rīgas Saksofonu kvartetu – saksofona virtuoziem ar 25 gadu skatuves pieredzi.

Rīgas Saksofonu kvartetā apvienojušies tādi izcili saksofona virtuozi kā Katrīna Kivleniece (soprāna saksofons), Artis Sīmanis (alta saksofons), Ainars Šablovskis (tenora saksofons) un Baiba Tilhena (baritona saksofons).

Rīgas Saksofonu kvartets allaž rod jaunas idejas sadarbībai arī ar citiem savas jomas profesionāļiem. Šajā koncertprogrammā viņu saspēles partneris būs Savva Zihs – viens no spožākajiem jaunās paaudzes akordeonistiem, kurš patlaban turpina spodrināt meistarību Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Vairāku starptautisku konkursu laureāts brīvi jūtas dažādos žanros, jo īpaši tango, džeza mūzikā, kā arī tautas mūzikā. Visas šīs šķautnes tiks izgaismotas gaidāmajā koncertprogrammā, kurā iekļauti ne vien skaņdarbi akordeonam solo un opusi saksofonu kvartetam, bet arī kompozīcijas, kas rakstītas tembrāli interesantajai un krāšņajai akordeona un saksofonu kvarteta kopskaņai. Koncerta programma ir teju kā ceļojums apkārt pasaulei, dažādu žanru kontekstā sastopoties ar amerikāņu, meksikāņu un franču mūziku, tostarp arī lappusēm no tango karaļa Astora Pjacollas daiļrades, kā arī īpaši šiem mūziķiem radītu latviešu liriķes Mārītes Dombrovskas skaņdarbu.

Cikla “Brīvdienu mūzikas’’ stundu garajos koncertos tiek gaidītas ģimenes, jaunieši vai seniori, kuri vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā,

apvienojot to ar jauku pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti Dzintaru koncertzāles restorānā “Maestro”. Tāpat kā iepriekšējā gadā cikla “Brīvdienu mūzikas’’ koncertus vadīs atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols. Viņš koncertus veido kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi.

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti