Kultūras ziņas

"Ziemassvētku gaisma" Rīgas sv. Jāņa baznīcā

Kultūras ziņas

Artura Bērziņa filozofiskie "Attēldarbi"

Kontrabasa stāsts

Upatnieks īpašā performancē ar kontrabasu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau vēstīts, ka pagājušā nedēļā Jūrmalā sākās "Ziemassvētku festivāls", kurā piedalās izcili Latvijas un arī ārzemju mūziķi. Gunārs Upatnieks ir lielākā stīgu instrumenta – kontrabasa virtuozs. 20. decembrī festivāla ietvaros Dzintaru koncertzālē notika īpaša performance ar un par kontrabasu.

Berlīnes Simfoniskajā orķestrī kontrabasu spēlējošais prestižu konkursu laureāts Gunārs Upatnieks savas attiecības ar kontrabasu sāka 14 gadu vecumā, pateicoties tēva, arī kontrabasista, ietekmei.

“Instruments ir ļoti cēls un, protams, vislielākais no stīgu instrumentiem un man personīgi ļoti mīļš,” saka Gunārs Upatnieks.

Kamerzāles intīmajā atmosfērā muzikālu performanci – klavieru un kontrabasa tradicionālo saspēli - papildināja aktiera Mārtiņa Meiera ekspresīvais monologs no vācu rakstnieka Patrika Zīskinda viencēliena “Kontrabass”. Atšķirībā no Zīskinda, kurš kontrabasu pielīdzina vienmēr traucējošam un neērtam istabas biedram, Gunāra attiecības ar instrumentu ir savādākas.

“Instrumentam patīk, kad uz viņa spēlē. Jo vairāk viņš skan, jo arī labāk viņš skan. Tāpēc arī cenšos pirms koncerta kārtīgi saspēlēties,” turpina mūziķis.

Koncertā izskanēja Riharda Štrausa, Džovanni Botezīnī, Andra Dzenīša un Reinholda Gillēra skaņdarbi. Īpašu publikas uzmanību un ovācijas izpelnījās komponista Pētera Vaska skaņdarbs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti