Kultūras ziņas

Mīlestības vārdā. 18+

Kultūras ziņas

Latviešu simboli un dzeja kaligrammās

"Dzelteno pastnieku" "Nepieklājīgā meitene"

Uldis Rudaks: «Dzelteno pastnieku» jaunajā albumā piedomāts pie katras intonācijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pēc piecpadsmit gadiem leģendārā latviešu alternatīvās mūzikas grupa “Dzeltenie pastnieki” klajā laiduši jaunu studijas albumu. Kā atzīst mūzikas kritiķis Uldis Rudaks, šajā albumā piedomāts pie katras nianses un katras intonācijas

“Nepieklājīgā meitene” sastāv no muzikālajām idejām, kas radušās tālajos astoņdesmitajos gados, tāpat arī tekstiem izmantoti Hardija Lediņa un Jura Boiko dzejoļi. Kā atzina Ingus Baušķenieks, albumā kā pamats ir lietoti ieraksti no 80. gadiem. Darbs pie jaunā albuma ildzis aptuveni gadu. 

Par pamatu jaunajam “Dzelteno pastnieku” albumam ir ņemtas trīsdesmit gadu senas muzikālās skices, kā arī Hardija Lediņa un Jura Boiko dzeja. Tas viss kopā šeit – Baušķenieka studijā "Bicycle Systems" – ir pārtapis par albumu “Nepieklājīgā meitene”. 

Tās ir septiņas dziesmas ar “Dzeltenajiem pastniekiem” raksturīgo skanējumu un noskaņu. “Nepieklājīgo meiteni” droši var saukt par nobriedušu ierakstu, jo tas iznāk ar 15 gadu pauzi kopš iepriekšējā grupas studijas albuma. 

Arī mūzikas kritiķis Uldis Rudaks atzīst: “Tur ir piedomāts pie katras intonācijas, pie katras nianses. Es domāju, ka šī mūzika ir dzīvotspējīga daudz vairāk par vienu gadu desmitu.” 

“Nepieklājīgā meitene” ir pasūtama internetā digitālā versijā. Tomēr “Dzeltenie pastnieki” joprojām paliek uzticīgi augstiem skanējuma kritērijiem un albumu prezentē tieši analogajā – digitālās plates formātā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti