Panorāma

Pedagogu attieksme pret gaidāmo streiku – neviennozīmīga

Panorāma

Kijivā izrāda iznīcināto Krievijas kaujas tehniku

Ukraiņu grupa "Okean Elzy" sniegs labdarības koncertu

Ukraiņu grupa «Okean Elzy» koncertēs Latvijā, vācot līdzekļus armijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Viena no populārākajām Ukrainas rokgrupām – "Okean Elzy" – devusies koncerttūrē pa Eiropas valstīm. Šajā nedēļas nogalē, 21. augustā, mūziķi uzstāsies Latvijā. Ienākumi no koncerta "Help for Ukraine" tiek ziedoti labdarībai.

"Okean Elzy" dziesmas "Mīnu lauku ziedi"  videoklips ir veltījums visiem, kas aizstāv Ukrainas brīvību. Tas ir stāsts par divām realitātēm rokas stiepiena attālumā katra ukraiņa ikdienā – mierīga dzīve pilsētā un karavīra ikdiena frontē. Tā nav tikai dziesma, bet arī labdarības projekts.

"Katru dienu simtiem tūkstošiem ukraiņu brīvprātīgo un karavīru aizsargā mūsu zemi, aizsargā mūsu bērnu nākotni. Un viņiem ir vajadzīga palīdzība.

Liela palīdzība. Mūsu karavīriem, mūsu aizstāvjiem ļoti vajadzīgas apvidus mašīnas – pikapi. Tāpēc es aicinu ikvienu iesaistīties līdzekļu vākšanas akcijā automašīnu iegādei mūsu karavīriem. Paturēsim prātā, ka katra grivna tuvina mūs uzvarai. Kopā palīdzēsim Ukrainas bruņotajiem spēkiem. Kopā iesim līdz uzvarai," sociālajos tīklos norādījis grupas solists Svjatoslavs Vakarčuks.

"Okean Elzy" darbojas jau 28 gadus. Tā uzrunājusi klausītājus un iedvesmojusi ukraiņus ikreiz, kad valsti piemeklējuši smagi brīži. Gan Oranžās rezolūcijas laikā, gan Maidanā 2014. gadā, kad grupa iestājās par demokrātiskām pārmaiņām valstī, gan Krimas aneksijas laikā, gan arī tagad. Pēc Krievijas iebrukuma grupas dibinātājs un solists Svjatoslavs Vakarčuks iestājās militārajā dienestā, esot Ļvivas teritoriālajā aizsardzības vienībā. Videoklipā iekļauti arī dokumentāli kadri no Donbasa.

"Esam priecīgi, ka, pateicoties mums, cilvēki var normāli dzīvot un strādāt. Lai iet uz restorāniem un bāriem.

Mēs negribam, lai kāds frontes aizmugurē ciestu solidaritātes dēļ. Bet ir svarīgi, lai par mums neaizmirstu.

Ejiet uz kafejnīcām. Mēs uzvarēsim, aizbrauksim un pievienosimies jums," komentēja Ukrainas bruņoto spēku 95. desanta brigādes virsnieks Jurijs Kočevenko.

Labdarības tūrē "Help for Ukraine" grupa jau bijusi Polijā, Spānijā, Vācijā un citur. Tās ienākumi tiks izlietoti, lai palīdzētu bērniem, kas cietuši karā, kā arī karavīriem, kuri cīnās frontē. "Okean Elzy" solists Vakarčuks pirms braukšanas uz Rīgu izteicis Latvijai pateicību par jau sniegto palīdzību Ukrainai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti