Rīta Panorāma

LVTOP 100 dziesmas

Rīta Panorāma

Grupai "DaGamba"' jauns klips un izziņo koncerttūri

Imanta Kalniņa jubilejas koncerts "Menuets, Kalniņš, Latvija. 50, 77, 100"

Uģis Roze: Imanta Kalniņa mūzika ilgus gadus man nozīmē visu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dzintaru koncertzālē 2.septembrī notiks jubilejas koncerts "Menuets, Kalniņš, Latvija. 50, 77, 100". Koncerts būs skaists un emocionāls, Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" norādīja dziedātājs Uģis Roze, solot arī pārsteigumus un apliecinot, ka ilgus gadus Imanta Kalniņa mūzika viņam nozīmējot visu.

"Ilgus gadus Imanta Kalniņa mūzika man nozīmē visu. Tas ir mans pasaules skatījums, pasaules redzējums caur viņa mūziku," atzīst dziedātājs, atgādinot, ka ansamblim "Turaidas roze" šogad aprit 33, "Menuetam" - 50, Imantam Kalniņam - 77.

Jubilejas koncerta pirmajā daļā klausītājus gaida tikšanās gan ar ļoti zināmām un iemīļotām Imanta Kalniņa dziesmām, gan mazāk dzirdētiem opusiem: „Aicinājums”, „Reiz bija”, „Vilciņš šodien gar upmalu ies”, „Blūzs”, „Romantika”, „Mūžu mūžos būs dziesma”, „Es gribu kļūt par roku lēnu”, „Lilioma dziesma”, u.c., kā arī fragmenti no oratorijas „Dzejnieks un nāra”.

Koncertā pirmajā daļā muzicēs "Turaidas roze", Latvijas Universitātes absolventu koris "Jubilate" (mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Juris Kļaviņš, kormeistari Guntars Felsbergs un Andris Mockus, koncertmeistare Ilze Dzērve), solisti Uģis Roze, Katrīna Paula Felsberga, Olga Rajecka kā arī bērnu koris. Koncertā piedalīsies arī Aivars Gudrais (ģitāra), kurš šogad svin savu 60 gadu jubileju, Modris Laizāns (basa ģitāra), Juris Kristons (taustiņinstrumenti), Ivars Kalniņš (bungas). Koncerta vadītāja Rēzija Kalniņa. 

Koncerta otrajā daļā grupa „Menuets”, kas šogad svin 50.dzimšanas dienu, piedāvās gan skaistākās un populārākās dziesmas, kuru autors ir Imants Kalniņš: „Viņi dejoja vienu vasaru”, „Alvas zaldātiņi”, „Dzeguzes balss”, „Balāde par Johanu”, „Dziesma, ar ko tu sācies”, „Četri balti krekli”, „Viņi dejoja vienu vasaru” u.c., gan grupas agrīnās dziesmas, kuru autori ir Adrians Kukuvass, Juris Sējāns un Juris Kulakovs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti