Ūdrītis kopā ar «Kukaiņiem» ierakstījis mūzikas albumu «Brīvs kā putns»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rolands Ūdris (Ūdrītis) kopā ar bērnu vokālo studiju  “Kukaiņi”, Spānijas saules staru draiskuma iedvesmots, ierakstījis dziesmu albumu “Brīvs kā putns” . Albumā apkopotas 13 kompozīcijas, no kurām “Tenteru tenteri “ un “Dzimšanas diena” jau nodotas vērtējumam Latvijas radiostacijām, Rolands Ūdris un “Kukaiņi” lielo notikumu atzīmēs kārtīgi lustējoties maziem un lieliem -  18. oktobrī, plkst. 16 Ādažu Kultūras centrā .

Jaunā albuma producents bērnu vokālā studija “Kukaiņi” tās rādītājas un dvēseles – Baibas Jansones vadībā pērn nosvinēja 10 gadu jubileju. Sirsnīgi audzinot jaunus mūzikas māksliniekus ikdienā, Kukaiņi  turpina ieguldīt Latvijas muzikālajā mantojumā. “Brīvs kā putns”  ir astotais studijas albums, kuri visi  tapuši sadarbībā ar Latvijā pazīstamiem mūziķiem un dziesmu autoriem un ierakstīti  Mārtiņa Burkevica (grupas "Hobos" basģitārists) ierakstu studijā.

Rolandam Ūdrim ("Ūdris & Balode, "the Hobos", "UK", "Maš Maš ") šis albums ir debija bērnu mūzikas lauciņā .

“Kad pirms gada mani uzrunāja "Kukaiņu" mamma Baiba, piedāvājot uzrakstīt dziesmas bērniem, ilgi nedomāju, jo zināju, ka tā bērna daļa manī, kurai ir ko teikt muzikāli, vēl nebija tā īsti runājusi. Un tā arī bija - izrādījās, ka it kā iemiesojoties bērnu prātā un savās atmiņās, savirpinājās kaudzīte ar dziesmām. Bet tā ir tikai pirmā daļa, jo ar bērniem ir vienkārši - ja viņiem kas nepatīk, tad to uzreiz var just, bet sanāca tā, ka bērni pieņēma šīs manas dziesmas un turpinājums nu jau visiem zināms," stāsta Ūdrītīs.

"Satikāmies ar Rolandu, gatavojoties “Kukaiņu” 10 gadu jubilejas koncertam, mazo video sižetu filmēšanas laikā. Intervējām māksliniekus, ar kuriem esam sadarbojušies. No Rolanda dāvanā saņēmām dziesmu “Brīvs kā putns”. Viņam  bija jādodas uz Spāniju, mums ļoti patika šī Rolanda dziesma, aizdomājāmies, ka Rolands varētu rakstīt vēl un vēl bērniem. Rolands atsūtīja jautrus gabalus no saulainās Spānijas laikā, kad Latvijā bija diezgan dzestrs un drēgns. Vienu no iedvesmojošākajām dziesmām - “Dzimšanas diena” Rolands uzbūra jau Latvijā savā dzimšanas dienas naktī," stāsta Baiba Jansone.

Albums būs pieejams visos mūzikas veikalos no 19.oktobra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti