«UB40» pārceļ koncertu Rīgā loģistikas sarežģījumu dēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Iepriekš 28. februārī Rīgas kinostudijā plānotais britu regeja grupas „UB40” koncerts notiks 31.maijā Rīgas Kongresu namā. Koncerts pārcelts loģistikas sarežģījumu dēļ, lsm.lv informē koncerta rīkotāji.

Grupa Latvijā ieradīsies 17 dalībnieku sastāvā, līdz vedot tieši viņiem pēc individuāla pasūtījuma radītus mūzikas instrumentus.

Britu regeja grupas „UB40” sākotnējie dalībnieki un dibinātāji pēc apvienošanās uzsākuši turneju, šonedēļ sniedzot pirmo koncertu Nigērijā. Paralēli tam starplaikos atgriežoties Londonā, grupa studijā strādā pie jaunā albuma.

Gadu mijā pēc kopīgas uzstāšanās nolēmuši apvienoties trīs galvenie grupas dalībnieki, jauno sastāvu papildinot ar Ali Kembela pēdējo gadu grupas biedriem – pieredzējušiem mūziķiem.

Grupu pametušo dalībnieku atkalapvienošanās radījusi apjukumu fanos, jo praktiski šobrīd pastāv divas grupas „UB40”, kas viena pret otru uzsākušas tiesvedību par nosaukuma izmantošanas tiesībām, turklāt abas devušās turnejā. Kopš 2008.gada septiņdesmito gadu beigās Birmingemā izveidoto grupu pa vienam pameta to dibinājušie dalībnieki, līderim Ali Kembelam uzsākot solo projektu. Savukārt „UB40” rindas papildināja jauni dalībnieki, tajā skaitā, Ali Kembela brālis. Lūzuma punkts bija Astro aiziešana, veltot asu kritiku pamestajam projektam un tā jaunākajam albumam. Šai kritikai pievienojies arī Ali Kembels, kurš, atbildot uz brāļa turpinātā vecā projekta pārstāvju paziņojumu par tiesvedības uzsākšanu, atbildēja, ka sods būtu jāsaņem viņiem par tik slikta regeja ierakstīšanu.

„UB40” koncertu Kongresu namā atklās pašmāju regeja projekts „Cannadis”, kurā apvienojušies Horens Stalbe un Milky Selecter. Visiem jau iegādāto biļešu īpašniekiem uz vietas tiks ierādītas vietas tādā pašā vai augstākā vērtībā, kā arī biļetes iespējams anulēt un saņemt naudu, informē koncerta organizatori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti