Kultūras ziņas

Jaunās pases raisa pretrunīgus vērtējumus

Kultūras ziņas

Radošs izaicinājums Daugavpils teātra skatītājiem

Tuvojas šova "Radīti mūzikai" otrā sezona

Tuvojas šova «Radīti mūzikai» otrā sezona

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Televīzijā 2. februārī notika klasiskās mūzikas šova “Radīti mūzikai” otrās sezonas dalībnieku atlase. Savas prasmes profesionāļu žūrijai demonstrēja jaunie pianisti, dziedātāji, akordeonisti, čellisti, saksofonisti un citi jaunie talanti. LTV skatītāji ar žūrijas izvēlētiem astoņiem šova dalībniekiem tiksies jau pirmajā martā.

"Gandrīz viss izdevās, kā bija cerēts,” saka atlases dalībniece, čella pedagoģe Agate Ozoliņa, atzīstot, ka nebija gaidījusi ieraudzīt žūrijā „īstus profesionāļus, kas visu saprot par instrumentu un par katru skaņu”. Tas jaunajai mūziķei radījis lielāku uztraukumu nekā gaidīts.

Šova „Radīti mūzikai” otrās sezonas pastāvīgie žūrijas locekļi būs Latvijas Radio 3 - "Klasikas" vadītāja Gunda Vaivode un diriģents Andris Veismanis. Trešais dalībnieks ik svētdienu būs cits. Atlasē palīgos pieaicināti arī komponists Arturs Maskats un ģitārists Kaspars Zemītis.

„Šāds šovs ir vajadzīgs gan skatītajiem, gan censoņiem, gan nozarei kopumā, jo mēs vēlētos klasisko mūziku popularizēt visiem iespējamiem veidiem un arī dot jaunajiem māksliniekiem iespēju sevi parādīt, izkopt talantus,” skaidro Andris Veismanis.

Kandidātiem jābūt erudītiem, muzikāli brīviem un aizrautīgiem skatuves māksliniekiem, kas nebaidās izaicinājumu, kuru šovā netrūks. Līdzīgi kā iepriekšējā sezonā, mūziķiem jābūt gataviem koncertēt netipiskās vietās un sadarboties gan ar citiem mākslas veidiem, gan mūzikas žanriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti