Kultūras ziņas

Kalvja Zutera smalkā gleznu pasaule

Kultūras ziņas

Pekinas Dejas teātra izrāde Rīgā

Kas pārstāvēs Latviju Eirovīzijas koru konkursā?

Tuvojas konkursa «Eirovīzijas gada koris» nacionālā atlase

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jau šo sestdien, 29.aprīlī, Latvijas Televīzijas un interneta tiešraidē vērosim jauna Latvijas Televīzijas rosināta konkursa “Eirovīzijas gada koris” nacionālo atlasi ar nosaukumu “Latvija dzied!”. Tajā no sešiem Latvijas koriem skatītājiem un žūrijai būs jāizvēlas Latvijas pārstāvis lielajai sacensībai “Eirovīzijas gada koris”. Tas būs pirmais starptautiskais koru konkurss, kas norisināsies šovasar Rīgā un kurā piedalīsies deviņu valstu dziedošie kolektīvi.

Sestdien koru šovā “Latvija dzied!” katra dalībnieka rīcībā būs sešas minūtes. Šo laiku kori aizpildīs ar pašu izvēlētu priekšnesumu.

Ar vienlīdzīgu ietekmi - 50 pret 50 - koru sniegumu vērtēs gan žūrija televīzijas studijā, gan skatītāji ar telefonbalsojuma starpniecību.

Cīņā par nonākšanu vairāku Eiropas valstu televīzijas ekrānos un citām balvām cīnīsies jauniešu koris «Maska», vīru koris «Tēvzeme», sieviešu koris «Balta», jauktais senioru koris no Krustpils «Atvasara» un arī divi skolu koru kolektīvi - Jelgavas 4.vidusskolas meiteņu koris «Spīgo» un Ventspils mūzikas vidusskolas koris «Nošu planētas».

"Tā ir pirmā reize, kad notiek šāds starptautiskais koru konkurss "Eirovīzijas gada koris" un, ja mēs visi pazīstam tradicionālo Eirovīzijas popdziesmu konkursu, tad, protams, ļoti ceram, ka Eirovīzijas gada koris varētu kļūt par ikgadēju tradīciju, ko rīko starptautiski dažādās valstīs, un es ceru, ka Latvija varētu būt viens no līderiem ar mūsu spilgtajiem koriem," saka LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle. "Tādēļ ir ļoti atbildīgi izvēlēties kori, kas ir spēcīgs, aizrautīgs, kas ne vien ar savu muzikālo prasmi, bet arī ar emocionālo priekšnesumu piepildītu gan skatītāju sirdis, gan televizoru ekrānus un būtu labs dalībnieks finālā."

Labāko no sešiem koriem palīdzēs izraudzīties vadītāji Eva Ikstena un Dāvids Ernštreits. Dāvidam gan sports, gan mūzika ir vienlīdz tuvas aizraušanās un, viņaprāt, sporta un kordziedāšanas sacensībās spriedze ir vienlīdz liela.

"Es neesmu bijis profesionāls sportists un es neesmu arī profesionāls mūziķis, bet es esmu piedalījies vairākās skatēs un man arī svētdien ir jādzied skatē pēc šī lielā konkursa televīzijā. Un es zinu, kāds ir stress, kāds ir fokuss," atzīst konkursa “Latvija dzied!” vadītājs Dāvids Ernštreits. "Mans novēlējums ir palikt pie sava rokraksta katram dalībniekam, un, ja būs lemts, tad uzvarēsiet un patiksiet gan žūrijai, gan auditorijai, un neizpaliks panākumi arī lielajā konkursā."

Eirovīzijas gada kora pirmajā konkursā, kas norisināsies 22.jūlijā Rīgā, piedalīsies koru kolektīvi no deviņām valstīm, un konkursu translēs 10 televīzijas kanālos Eiropā. Bet Latvijas pārstāvja izvēle šo sestdien plkst. 21.25.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti