Turpinās pieteikšanās LU mūzikas grupu konkursā «Hadrons 2013»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Universitātes (LU) mūziķu grupas aicinātas līdz 29.aprīlim pieteikties LU mūzikas grupu konkursā „Hadrons 2013”, parādīt savu skanējumu un cīnīties par iespējām spēlēt LU jauno studentu svētkos „Aristotelis” un šī gada mūzikas un mākslas festivālos „Laba Daba” un „Bildes”, bet galvenajā balvā iegūt ieraksta laiku studijā.

Konkursam var reģistrēties mūzikas grupas, kurās vismaz viens dalībnieks ir LU students un kas nav noslēgušas līgumus ar mūzikas ierakstu kompānijām, kā arī nav oficiāli izdevušas albumus. Lai piedalītos konkursā, mūziķiem LU Radio NABA portālā jāaizpilda tiešsaistes pieteikuma veidlapa un jānosūta audio ieraksts MP3 formātā ar trīs oriģināldziesmām. 

Konkurss notiek divos etapos. Līdz 3. maijam tiks paziņoti iesūtīto skaņu ierakstu konkursa pirmā etapa uzvarētāji (seši labākie), kas iegūs tiesības 16.maijā uzstāties klubā NABAKLAB. Konkursa vērtēšanas kritēriji — izpildījums, ideju novitāte un oriģinalitāte un skatuves tēls. Priekšroku konkursa dalībnieku vērtētāji dos tiem mūziķiem, kuri izpilda pašu sacerētas dziesmas un kuru kompozīcijas ir dalībnieku dzimtajā valodā.

Rezultātu paziņošana notiks 16. maijā laikā no pulksten 22.00 līdz 22.30. Žūrija noteiks trīs labākās grupas, piešķirot pirmo, otro un trešo vietu. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems atzinības rakstus un balvas, bet uzvarētājam papildus tiks piešķirts ieraksta laiks studijā, iespēja uzstāties festivālos „Laba Daba 2013”, „Bildes 2013” un Jauno studentu svētkos „Aristotelis 2013”. Savukārt klausītāji, līdzīgi kā pagājušajā gadā, interneta balsojumā noteiks savu favorītu starp finālistiem, kas saņems īpašo pasākuma atbalstītāja „Lāčplēsis” klausītāju balvu.

Konkurss notiek jau astoto reizi. Kopumā tajā dalību pieteikušas vairāk nekā 180 grupas. Iepriekšējo gadu uzvarētājas - „Starmetis”, „Das Sonntags Legion”, „The Movies” (vēlāk „Tribes of the City”), „Ēnu kaleidoskops”. „Nepilngadīgā Anna” - pēc tam izdevušas arī albumus un kļuvušas pazīstamas ne tikai Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti