«Turaidas roze» vairākos koncertos ieskandinās Imanta Kalniņa jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Grupa “Turaidas roze” ir sagatavojusi īpašu koncertprogrammu, ar kuru vairākos koncertos ieskandinās grupas dibinātāja, komponista Imanta Kalniņa 75 gadu jubileju.

Ansambļa “Turaidas roze” koncerti notiks 9. aprīlī Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis”,  6. maijā – Alūksnes kultūras centrā, 19. maijā – Vidzemes koncertzālē Cēsīs, 20. maijā – Latgales vēstniecībā “Gors” Rēzeknē un noslēgsies 29. maijā ar koncertu kinoteātrī “Splendid Palace”. Imants Kalniņš 75. dzimšanas dienu svinēs 26. maijā.

"Turaidas rozes" koncerta pirmajā daļā skanēs dziesmu cikls “Kurpnieks un kurpniecīte”, bet otrajā daļā – grupas populārākie hiti.

“Komponista Imanta Kalniņa jubileja ir lielisks iemesls, lai šīs dziesmas atkal skanētu no skatuves tieši mūsu – ansambļa “Turaidas roze” izpildījumā," par gaidāmo koncertturneju saka dziedātāja Olga Rajecka.

Ansamblis “Turaidas roze” tika dibināts 1985. gadā un par tā izteiksmīgāko muzikālo vizītkarti kļuva komponists Imants Kalniņš, kā arī solisti Olga Rajecka un Uģis Roze, kļūstot par latviešu estrādes mūzikas pagājušā gadsimta 80 gadu neaizstājamu vērtību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti