Trompetists Eriks Trifā uzstāsies Rīgā ar «Elegia Session»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Džeza trompetists Eriks Trifā starp koncertiem Francijā un Šveicē atradis mirkli, lai apciemotu Latviju un kopā ar draugiem 18.oktobrī Rīgas Latviešu biedrības namā sniegtu koncertu "Elegia Session".

Kopā ar Trifā koncertā uzstāsies SIG jeb Siegfried un latviešu sitaminstrumentālists Artis Orubs. 

Arābu izcelsmes franču komponists un mūziķis SIG pilnībā pārvalda čellu un klavieres. Pagājušajā gadā SIG pierādīja, ka džezs savienojumā ar hiphopu nav pretrunā klasiskas četrdaļīgas sonātes kompozīcijai - "Freespeed Sonata", publicētā mūzikas izdevniecībā "Makasound". Siegfried ir arī fotogrāfs un kino režisors. Filmu festivālā "Arsenāls" 2004.gadā tika izrādīta viņa filma "Sansa".  Savukārt virtuozais bundzinieks Artis Orubs savas prasmes ir pulējis Amsterdamas Konservatorijā, kā arī smalkāk izpētījis džeza tradīcijas Amsterdamas džeza klubos. Artis neaprobežojas ar klasiskā džeza un improvizācijas virzieniem, bet pievērsies arī kompozīcijai.

Būdams saksofonista dēls, profesionālās mūzikas pasauli Eriks Trifā iepazina agri. Vēl nesasniedzis 10 gadu vecumu, viņš sāka spēlēt tēva vadītajā deju mūzikas orķestrī. Augot muzikālā vidē, lielākā autoritāte Erikam tomēr bijis leģendārais trompetists Mailzs Deiviss. Studijas Ženēvas Konservatorijā papildināja Trifā repertuāru ar Mocarta un Verdi veikumiem un kādu laiku viņš uzstājās "L'Orchestre de Suisse Romande" sastāvā. Pēc orķestra nāca pirmā paša vadītā grupa "Orange", kura pamatā izpildīja viņa sacerētās kompozīcijas.

Nepārtrauktajā muzikālajā attīstībā gūstot pieredzi, Trifā ieceļoja arī jazz fusion laukā un guva plašus panākumus. Trifā muzikālā karjera īpaši strauji gāja uz augšu deviņdesmitajos gados, kad viņš vairākkārt uzstājās prestižajā Montrē džeza festivālā, kā arī koncertturnejās apceļoja Eiropu, Krieviju un Centrālameriku.

Kopš 2000.gada trompetists sadarbojas ar džeza mīļotāju vidū labi pazīstamo leiblu "Blue Note Records". Šajā periodā mūziķis aizvien vairāk tiecas noārdīt robežas, iepludinot džezā košas un mūsdienīgas drum'n'bass un hip-hop tendences. Trifā Latvijā viesojās 2003.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti