Trompetistam Zigurdam Lindem - 80

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Radio 1.studijā šodien notiks ievērojamā trompetista, ilggadējā Latvijas Radio bigbenda mūziķa Zigurda Lindes 80. jubilejas koncerts. Tiešraidē to pārraidīs programma LR3 „Klasika”, tiešraidi vadīs Daiga Mazvērsīte.

LR3 producente Dina Dūdiņa-Kurmiņa stāsta, ka Zigurds Linde koncertā muzicēs pats, kopā ar viņu būs Laura Amontova vadītais "Mirage" džeza orķestris un Lindes aicinātie viesi.

LR3 producente Dina Dūdiņa-Kurmiņa
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

 

 

''Solistu buķete ir ļoti, ļoti plaša - Raivo Stašāns, Andris Ērglis, Laimis Rācenājs, Zintis Žvarts, Olga Pīrāgs, Diāna Pīrāgs, Andris Daņiļenko, Valters Gleške, Normunds Rutulis, arī vīru ansamblis "Daile", to tam ir radniecīgas saites ar pašu jubilāru," uzskaita producente.

Zigurds Linde ir viens no 20. gadsimta Latvijas džeza trompetes spēles leģendām, kura tembru nevar sajaukt ne ar vienu citu; vīru, kurš daudzus sava radošā mūža gadus atdevis Rīgas Estrādes orķestrim (REO) un Latvijas Radio un Televīzijas orķestrim, kuru šodien pazīstam ar Latvijas Radio bigbenda vārdu; mūziķis, kurš uzstājās jau kopš pagājušā gadsimta 50. gadiem un arī šobrīd par savām otrajām mājām sauc Latvijas Radio, būdams LR nošu bibliotēkas arhivārs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti