Trombonists Vairis Nartišs veido monoizrādi «Sprīdītis. Pēc 111 gadiem…»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Viens no vadošajiem Latvijas trombonistiem, Latvijas Nacionālās operas (LNO) simfoniskā orķestra un dažādu muzikālo projektu dalībnieks Vairis Nartišs par godu Annas Brigaderes pasaku lugas “Sprīdītis” 111.jubilejai veido muzikālu monoizrādi “Sprīdītis. Pēc 111 gadiem…”.

 

Nartišs monoizrādē uz daudziem pūšamajiem instrumentiem, kā arī vokāli un horeogrāfiski izspēlēs visiem pazīstamo Annas Brigaderes lugu, fantazējot, kā tā varētu norisināties šodien, pie viena mazliet paironizējot arī par šī brīža aktuālajiem politiskajiem notikumiem Latvijā.

“Kopš Annas Brigaderes lugas notikumiem pagājuši 111 gadi. Valsts ir mainījusies, mainījusies arī valūta. Lai arī Centrālā banka solījusi, ka visi varēs apmainīt naudu bez problēmām, izrādās, ka latviešu paraža glabāt naudu zeķē ir novedusi pie tā, ka Sprīdītis pie jaunās naudas nav ticis...

Turklāt laulība ar Lienīti vairāk nekā 100 gadu garumā Sprīdīti ir tik ļoti nogurdinājusi, ka viņš nolemj atkal - pēc 111 gadiem - doties pasaulē laimi meklēt," sava ironiskā iestudējuma sižetu atklāj Nartišs.

"Tikmēr pa šiem gadiem viņa stabulīte izaugusi par milzu tauri, sprunguliņš pārveidojies par televizora pulti, savukārt gredzentiņš pārveidojies par milzu āmuru. Monoizrādē būs iespēja uzzināt, kas pa šiem gadiem noticis gan ar princesi Zeltīti, gan ar Lutausi, gan ar Sīkstuli, gan ar citiem varoņiem,” turpina Nartišs.

Nartiša monoizrādes “Sprīdītis. Pēc 111 gadiem…” pirmizrāde notiks LNO Jaunajā zālē  28. novembrī pulksten 19. Izrādes režisors ir Varis Klausītājs, horeogrāfe - Karina Taranova, tērpu māksliniece Anda Nartiša, videoinstalāciju autors Uldis Vilks, bet karikatūru - Didzis Paeglis.

Apliecinot sevi kā vienu no radošākajiem un artistiskākajiem Latvijas pūšaminstrumentālistiem, Vairis Nartišs dibinājis vairākus krāšņus pūšaminstrumentu projektus: amizanto „Shady Brass Q”, „Riga Brass”, grupu “Charm” un “Zaļumballes orķestri”, kā arī muzikālo projektu “Showbrass”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti