Kultūras rondo

LNB aicina noskatīties cikla "Lasām Latvijā" izrādes

Kultūras rondo

Igaunijas Nacionālas operas vadītājs Aivars Mae aicina uz viesizrādēm Rīgā

Trīs tenori: Arvien muzicējam kopā, jo esam tik dažādi

Trīs tenori uzstāsies kopā ar Juri Kulakovu un «Tautumeitām»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

“Mēs neesam konkurenti, esam ārkārtīgi dažādi – dažādi dziedājumā, krāsās, sadzīvē,” tā par spēju kopā muzicēt jau 20 gadus Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo" atzīst viens no "Trīs tenoriem" dziedātājs Miervaldis Jenčs. Tenori 15.martā ar vērienīgu koncertu „Trīs Latvijas tenori” VEF Kultūras pilī atskatīsies uz šajos gados padarīto, kā arī būs sarūpējuši kādu jaunu pārsteigumu. 

Mūziķi atminas, ka viss savulaik sācies kā joks. Latvijas Televīzijas redaktore Ilze Strenga aicinājusi dziedātājus kopā ar Juri Kulakovu izveidot apsveikumu televīzijas darbiniekiem. Bet šī ideja - trīs tenori kopā ar Juri Kulakovu -izrādījusies ļoti dzīvotspējīga. Arī jubilejas koncertā Nauris Puntulis, Miervaldis Jenčs un Guntars Ruņģis muzicēs kopā ar Juri Kulakovu, atskaņojot komponista aranžēto tautasdziesmu programmu, šoreiz kopā ar grupu “Tautumeitas”.

“Man šķiet, tam ir jābūt sprādzienam,” uzskata Jenčs. "Tas, ko esam redzējuši, ko šajā jomā dara “Tautumeitas”, cik viņas ir enerģijas pilnas, kā viņām skan balsis viņu manierē. Salikumā ar mūsu balsīm tam jābūt sprādzienam, es tiešām ceru.”

Dziedātāji arī atklāj, ka arvien mācās viens no otra, bet nemāca cits citu. Tas ir vēl viens kopābūšanas nosacījums, tāpat kā spēja savstarpēji pielāgoties un darīt kopā visu labi. “ASV kāda psiholoģe teikusi – jūs katrs darbojaties uz citu sieviešu grupu,” Latvijas Radio piebilst tenors Guntars Runģis.

Koncertā piedalīsies etnomūzikas grupa „Tautumeitas”, komponists Juris Kulakovs, dziedātāji Sonora Vaice, Laimis Rācenājs, Dainis Skutelis, pianisti Gints Bērziņš un Juris Kristons,vijolniece Juta Kulakova, ģitārists Mārcis Auziņš un citi viesi. Muzikālo pavadījumu nodrošinās Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā.

Tenori – Nauris Puntulis, Miervaldis Jenčs un Guntars Ruņģis – kopā uzstājas jau divdesmit gadu, ieskaņoti vairāki albumi, sagatavotas dažnedažādas koncertprogrammas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti