Kultūras ziņas

Astoņas vīzijas par Dailes teātra teritoriju

Kultūras ziņas

"Maiguma ilūzija" – veltījums sievietēm

Arkādija Fomina stipendijas jaunajiem mūziķiem

Trīs jaunie latviešu mūziķi saņem Arkādija Fomina fonda stipendijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jauno mūziķu atbalstam Čikāgā bāzētās starptautiskās organizācijas “The Music Makers” paspārnē 2015. gadā izveidots Arkādija Fomina stipendiju fonds jaunajiem mūziķiem, kas vienlaikus ir arī kā piemiņa slavenajam vijolniekam, diriģentam, pedagogam, bijušajam Dārziņskolas audzēknim Arkādijam Fominam.

Fonda dibinātāji arī ir bijušie rīdzinieki – Arkādija Fomina skolnieks, slavenais vijolnieks Vadims Gluzmans un pianiste Andžela Joffe, no kuras rokām trešdien Mūzikas akadēmijas kamerzālē trīs mūsu jaunie vijolnieki saņēma šī fonda stipendijas.

Par laureātiem kļuva Marta Rando, Daniils Bulajevs un Andrejs Jegorovs. Lielisku vijoles skanējumu nodrošina ne tikai jaunā mūziķa talants, ieguldītais darbs, lielisks instruments, bet arī  stīgu komplekts un  labs vijoles lociņš, kas nav lēts prieks, tāpat kā meistarklases un konkursi. Un tādēļ bijušo rīdzinieku dibinātā  Arkādija Fomina fonda atbalsts ir tik noderīgs.

“Man vienmēr bijusi vēlme atbraukt un pasniegt balvas šeit. Jo ar Rīgu  tik daudz kas saistās –  Arkādijs Fomins bija no Rīgas,” stāsta pianiste, Arkādija Fomina fonda dibinātāja Andžela Joffe. “Arī es un Vadims Gūzmans mācījāmies šeit. Tāpēc ir prieks pirmo reizi stipendiju pasniegt Latvijas jaunajiem talantiem. Jo fonds stipendijas pasniedz visā pasaulē – Vācijā , Krievijā, Izraēlā, Venecuēlā, pavisam 17 valstīs. To saņēmuši jau 27 jaunie mūziķi. Šie trīs jaunie vijolnieki ir tik atšķirīgi, bet lieliski mūziķi, tāpēc no sirds gribējās viņus atbalstīt.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti