Rīta Panorāma

Saruna ar tieslietu ministru Jāni Bordānu

Rīta Panorāma

Potes arī lauvām

Tiešsaistes koncerts "Trīs Balanas un Sinfonietta Rīga"

Trīs Balanas tiešsaistes koncertā piedāvā savu pirmo programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

6. februārī plkst. 18.00 tiešsaistē no koncertzāles “Cēsis” izskanēs koncerts ar trīs latviešu mūziķu piedalīšanos – savu rezidenci Cēsu koncertzālē atklās vijolniece Kristīne Balanas, čelliste Margarita Balanas un vijolnieks Roberts Balanas. Kopā ar orķestri "Sinfonietta Rīga" britu diriģenta Bena Palmera vadībā viņu talants atklāsies gan solo, gan spēlējot  ansamblī visiem trim kopā, medijus informēja organizatori.

Koncertzāle “Cēsis” regulāri veido ciešāku sadarbību ar kādu mūziķi vai mūziķu apvienību, kas vainagojas ar vairākām īpaši koncertzālei radītām koncertprogrammām, kas klausītājiem tiek piedāvātas visa gada garumā. 2021. gadā atklāsim talantīgu jaunās paaudzes mūziķu ģimeni jeb trīs Balanas – vijolniekus Kristīni un Robertu un čellisti Margaritu, kuru mītnes vietas Eiropā šobrīd ir Londona un Berlīne. Jaunie, bet jau pasaules koncertskatuves iekarojošie mūziķi savu rezidenci Cēsīs atklās kopā ar orķestri "Sinfonietta Rīga" un britu diriģentu Benu Palmeru. Programmā dzirdēsim Antonio Vivaldi, Fēliksa Mendelzsona, Hansa Rota un Arvo Pērta skaņdarbus, vēstīts pasākuma pieteikumā. 

Koncertzāles “Cēsis” mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska pastāstīja: ‘’Esmu pārliecināta, ka ''Trīs Balanas'' tuvākajā laikā būs latviešu jaunās paaudzes talantu zīmols, kas iezīmēs pārliecinošu perspektīvu Latvijas mūzikas un izpildītājmākslas nākotnē. Šogad mūsu koncertzāles skatuve piedzīvos spožu talantu, māksliniecisku degsmi, pasaulē gūtas zināšanas, uzkrātu kultūras pieredzi un ģimenisku spēku.

Vijolniece Kristīne Balanas, čelliste Margarita Balanas un vijolnieks Roberts Balanas ir jauni, daudzpusīgi mūziķi, kas paši saviem spēkiem izcīnījuši starptautisku  reputāciju un žilbinošus  panākumus uz koncertskatuvēm visā pasaulē.

Mūsu mērķis ir sniegt atbalstu un iespējas viņu revolucionārajām, progresīvajām idejām, neizsmeļamajam radošumam piecās rezidences koncertprogrammās Cēsu koncertzālē."

Māsas Margarita un Kristīne jau vairākkārt koncertējušas koncertzālē “Cēsis” – gan solo, gan duetā, savukārt brālim Robertam šī būs debija Cēsīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti