«Trio Spectrum» aicina uz bezmaksas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas korē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas korē, gleznainas panorāmas ielokā “Trio Spectrum” klausītājus aicina baudīt kamermūzikas koncertprogrammu “Meža prelūdija”, kurā iekļauti skaņdarbi no impresionisma līdz mūsdienīgam modernismam, vēstīja koncerta organizatori. 

Koncerta “Meža prelūdija” programmā ir iekļautas gleznainas kompozīcijas – impresionisma laikmeta franču komponistes Melānijas Bonī “Meža ainas” (Scènes de la Forêt) un mūsdienu amerikāņu modernista Gerija Šokera “Ūdens mūzika” (Water Music), kā arī Eižena Boccas kompozīcija mežragam un klavierēm ”Īrija” (En Irlande). 

Koncertprogrammas centrā ir divi latviešu komponisti: Helmers Pavasars un viņa “Trīs skaņdarbi” flautai un klavierēm, kas uzrunā ar savu dzidrumu un sirsnību, un Romualds Kalsons un viņa saturiski dziļais “Diptihs”. 
"Domāju, ka publika novērtēs Romualda Kalsona un Helmera Pavasara darbus ne vien muzikāli, bet arī kā sava veida vēstures liecību,” saka flautiste Liene Denisjuka-Straupe.

“Trio Spectrum” koncertprogramma “Meža prelūdija” Latvijas Nacionālās bibliotēkas korē skanēs 17. jūnijā plkst. 19.00. Koncerts paredzēts vienā daļā, kopējais koncerta ilgums – 1 stunda 15 minūtes. Ieeja koncertā bez maksas.

“Trio Spectrum” pamata sastāvā spēlē izcilās kamermūziķes - flautiste Liene Denisjuka-Straupe un pianiste Kristīne Paula. Šim projektam kā trešais ansambļa dalībnieks ir piesaistīts mežradznieks Miks Bankevics. 

Pateicoties savam repertuāram un interpretācijām, “Trio Spectrum” raisa nemitīgu publikas interesi. Tieši repertuāra ziņā atspoguļojas centieni atsvaidzināt reti atskaņotu latviešu komponistu kamermūzikas opusus (piemēram, Jura Ābola “Gobi pasaka”, Ādolfa Skultes “Novele”, Paula Dambja “Šekspīra mūzika”, Artūra Grīnupa “Noktirne”, Viļņa Šmīdberga “Trio”, Jura Karlsona “Smilšu laiks” u.c.) un piedāvāt klausītājiem mūsdienīgu, ar izkoptu skaņas estētiku piepildītu un pārdomātu satura lasījumu. 

“Trio Spectrum” arvien atskaņo Latvijā nedzirdētus dažādu laikmetu autorus un viņu kompozīcijas, tādējādi iedrošinot arī citus – gan topošos mūziķus, gan pedagogus, gan profesionāļus uzdrošināties meklēt savus interpretācijas risinājumus mazpazīstamam repertuāram. “Trio Spectrum” ir uzsācis sadarbību arī ar citiem instrumentālistiem (šajā gadījumā iekļaujot ansamblī mežragu), tādā veidā papildinot kamermūzikas platformu ar savu ieguldījumu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti