«Trio Palladio» noslēgs festivālu «Vīnes klasika»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

22. februārī Mazajā ģildē festivālu “Vīnes klasika” noslēgs “Trio Palladio”, kurā apvienojušies trīs izcili solisti, kuru individuālais sniegums vairākkārt novērtēts ar Lielo mūzikas balvu – vijolniece Eva Bindere, čelliste Kristīne Blaumane un pianists Reinis Zariņš. Koncertā skanēs Ludviga van Bēthovena, Franča Šūberta un Antona Vēberna mūzika, medijus informē “Latvijas Koncertu” pārstāvji.

 Pēc koncerta mūziķi prezentēs savu debijas albumu “Pēteris Vasks. Works for piano trio”, kuru izdod prestižā ierakstu kompānija “Ondine”.

“Trio Palladio” nosaukums izvēlēts par godu Andream Palladio (1508–1580) – vienam no visu laiku ietekmīgākajiem arhitektiem. Mūziķu kopīgo sniegumu raksturo rūpīgi pārdomātas interpretācijas un intuitīva savstarpēja saprašanās. Šoreiz šīs trijotnes uzmanības lokā ir trīs dižu meistaru skaņdarbi. Vīnes klasiķa Ludviga van Bēthovena klavieru trio – agrīnais un saistošu melodiju caurvītais op. 11 un desmitgadi vēlāk tapušais op. 97 jeb slavenais “Erchercoga trio”. Koncertā skanēs arī Vīnes romantiķa Franča Šūberta vēlīnais šedevrs “Noktirne”, kā arī Jaunās Vīnes skolas pārstāvja Antona Vēberna izsmalcinātie un līdz vissmalkākajām detaļām noslīpētie Četri skaņdarbi vijolei un klavierēm un Divi skaņdarbi čellam un klavierēm.

Pēc koncerta “Trio Palladio” prezentēs savu debijas albumu “Pēteris Vasks. Works for piano trio”. Katrs no “Trio Palladio” dalībniekiem jau ilgstoši ir saistīts ar Pētera Vaska mūziku. Šajā albumā ir iekļauta visa līdz šim tapusī Vaska daiļrade klavieru trio sastāvam: Mesiānam veltītais opuss “Episodi e canto perpetuo”, “Vientuļais eņģelis” un “Līdzenuma ainavas”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti