Rīta Panorāma

Bažījas par biznesa vides pasliktināšanu

Rīta Panorāma

Instrumenti "Mēs tiksimies gaisā"

Trio ART-I-SHOCK asprātīgais Ziemassvētku koncerts

Trio «Art-i-shock» aicina uz īpašu Ziemassvētku koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Festivāla "Eiropas Ziemassvētki" koncertā „Arvo Perts Fratres”, kas notiks 12. decembrī plkst. 19 Spīķeru koncertzālē, trio „Art-i-Shock” – Agnese Egliņa, Guna Šnē un Elīna Endzele – sola vest klausītājus īpašā ceļojumā cauri gadsimtiem, piedāvājot ansambļa repertuārā nebijušus skaņdarbus

Koncerta programmā dzirdēsim igauņu komponista Arvo Perta leģendāro opusu „Fratres”, kā arī tango lielmeistara Astora Pjacollas kompozīciju "Ziema" no The Four Seasons of Buenos Aires”, smalkā stilizētāja Alfrēda Šnitkes "Kluso nakti", pirmo reizi trio pastāvēšanā skanēs arī Ludviga van Bēthovena mūzika un Toši Ičijanagi skaņdarbs marimbai un klavierēm, kura pamatā ir ļoti klasiska Paganīni tēma, taču tā pārtop modernismā.

Īpašs koncertā būs Jāņa Lūsēna jaundarba atskaņojums, jo tas trio pastāvēšanas laikā ir jau desmitais latviešu komponistu sacerētais skaņdarbs, kas veltīts speciāli „Art-i-shock”. Jāņa Lūsēna skaņdarbs „Neti Neti” tulkojumā no sanskrita nozīmē "ne šis, ne tas".

Trio „Art-i-Shock” sastāva ziņā ir neordinārs ansamblis, kas dibināts teju nejauši, kad tā dalībnieces - čelliste Guna Šnē, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un pianiste Agnese Egliņa bija nominētas „Lielajai mūzikas balvai 2010” kategorijā "Par darbu ansamblī" un, kaut pazīstamas gadiem, pirmoreiz muzicēja kopā uz Latvijas Nacionālās operas skatuves balvas pasniegšanas ceremonijā.

Šobrīd trio stilistiski un žanriski daudzveidīgajā repertuārā ir gan skaņdarbu pārlikumi, gan oriģinālkompozīcijas, tostarp pašu mūziķu iniciēti dažādu paaudžu latviešu komponistu jaundarbi. „Art-i-Shock” radošajā biogrāfijā ir gan spilgtas autorprogrammas, gan interesantas sadarbības ar video, gaismu un modes māksliniekiem, un pat saspēle ar orķestri. Trio ir muzicējis koncertos vairākās Latvijas pilsētās, arī dažādos festivālos, mūziķes ir uzstājušās Lietuvā un Gibraltārā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti