Rīta Panorāma

Intervija ar Konkurences padomes vadītāju Skaidrīti Ābramu

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Grupas "Tree Stones Quartet" koncerts "Baltic sketches"

Triju valstu džezistu interpretācijā - pārdomas par mūsdienu lielajiem jautājumiem un aktuālitātēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

“Tree Stones Qurtet”, triju valstu – Latvijas , Lietuvas un Igaunijas –   džeza mūziķu grupa šovakar plkst. 19.30   koncertēs  Kultūras pilī „Ziemeļblāzma”.

 

Sitaminstrumentālists Kaspars Kurdeko  LTV „Rīta Panorāmā” pastāstīja, ka grupa izveidojusies 2012. gadā Amsterdamā, un jau pirmajos koncertos grupas dalībnieki sajuta īpašu savstarpēju radošo ķīmiju un saspēles dinamiku, kas iedrošināja turpināt iesākto un jau jaunā muzikālā kvalitātē paplašināt savas auditorijas loku. 

"Doma bija par to, kas mūs pasaulē vislabāk raksturotu kā kvartetu. Ja pasaka vārdu „amber” jeb dzintars - tas uzreiz asociējas ar šo reģionu, bet... Ir „Amber Quartet”  un citi ansambļi. Tāpēc palikām pie procesa, kā nonāk līdz dzintaram. Koks jūras malā, un no tā lēnām, lēnām piedzimst dzintars. Dzintars kā koka akmens,” nosaukuma rašanos atceras Kurdeko.

“Tree Stones Quartet” skaņdarbos spēcīga melodija, ritms un kopējā noskaņa veido muzikālus stāstus, kas ļoti personiski iepazīstina klausītāju ar mūziķu pārdomām par mūsdienu lielajiem jautājumiem un aktuālajiem notikumiem. Grupas repertuāra pamatā ir džeza oriģinālkompozīcijas, kas caur īpašo “Tree stones qurtet” mūzikas valodu atklājas unikālā skaņu paletē.

Grupas sastāvā muzicē Kēstutis Vaiginis (saksofons, Lietuva), Dmitrijs Golovanovs (taustiņinstrumenti, Lietuva), Pēdu Kass (kontrabass, Igaunija) un Kaspars Kurdeko (sitaminstrumenti, Latvija).

Grupa jau sniegusi vairākus koncertus Baltijas valstīs, Polijā un Vācijā, un 2013. gada nogalē Rīgā ierakstījusi savu debijas albumu “Baltic Sketches", no kura kompozīcijas dzirdēsim arī 15. aprīļa koncertā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti