Trešajā «Radīti mūzikai» kārtā – jauno talantu un zvaigžņu koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šo svētdien, 15.martā, pulksten 18.50 akadēmiskās mūzikas konkursā “Radīti mūzikai” gaidāms īsts zvaigžņu koncerts. Jaunajiem talantiem būs jāuzstājas ar īstām Latvijas akadēmiskās mūzikas zvaigznēm. Pārsteigums dalībniekiem un arī skatītājiem slēpjas tajā, ka jaunie mūziķi pirms uzstāšanās nezinās savus skatuves partnerus.

Trešajā kārtā konkursa dalībniekus gaida pārbaudījums, cik viņi ir emocionāli noturīgi un profesionāli. Viņu uzdevums būs muzicēt kopā ar īstiem akadēmiskās mūzikas profesionāļiem, sadarboties ar skatuves partneriem un demonstrēt savu virtuozitāti. Sarežģītību radīs tas, ka pirms koncerta dalībnieki nezinās, kas būs viņu skatuves partneri. Viņiem nebūs dota iespēja kopīgi izmēģināt atskaņojamo skaņdarbu. Savu skatuves partneri dalībnieki ieraudzīs tikai tiešraides laikā, kāpjot uz “Radīti mūzikai” skatuves. 

Svētdien, dalībnieku uzstāšanos un meistarību vērtēs ne tikai skatītāji un divi pastāvīgie žūrijas locekļi: muzikoloģe Gunda Vaivode un diriģents Andris Veismanis, bet arī pasaules slavu iemantojusī latviešu flautiste Ilona Kudiņa.

Kudiņa pagaidām ir vienīgā latviešu mūziķe, kas izskolojusies slavenajā Bērklija mūzikas koledžā – ASV džeza un popmūzikas izglītības mekā. Šobrīd Ilona Kudiņa koncertē visā pasaulē, izbaudot brīvmākslinieces statusu, taču par savām mājām sauc Ņujorku. Mūziķe, viesojoties Latvijā, pasniedz meistarklases topošajiem flautistiem, koncertē un labprāt vērtēs akadēmiskās mūzikas konkursa “Radīti mūzikai” jaunos virtuozus.

No šīs nedēļas “Radīti mūzikai” koncertstudiju izdaiļos vizuāli un muzikāli iespaidīgs mūzikas instruments –flīģelis no stikla, pie kura turpmākos koncertos sēdīsies jaunā pianiste Marta Balode, citu dalībnieku koncertmeistari un konkursa viesmākslinieki.

Pirms balsojuma rezultātu paziņošanas ar muzikālu priekšnesumu “Evanescent Muse” uzstāsies “Radīti mūzikai” īpašie viesi – Linda Leen un ģitārists Kaspars Zemītis.

Jau vēstīts, ka 8. martā konkursu pameta akordeoniste Anna Marija Ivana. Tādējādi konkursā palikuši septiņi dalībnieki - Miks Akots, Marta Balode, Sabīne Krilova, Sniedze Prauliņa, Aigars Raumanis, Kristaps Vanags un Egija Veldre.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti