Rīta Panorāma

Ralph & Casual - pirmais mini albums LION

Rīta Panorāma

Lepnums visos laikos – Ērenpreiss velosipēdi

Intervija ar Jāni Ozolu, Kasparu Zemīti un kori "Maska"

Tradicionālajos Adventa laika koncertos koris «Maska» uzstāsies kopā ar ģitāristu Kasparu Zemīti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sestdien jauktais koris “Maska” un diriģents Jānis Ozols aicina uz koncertu “ZieMASKAsvētki ar Kasparu Zemīti” Sv. Jāņa baznīcā Rīgā. Jau tradicionāli notiek kora koncerti Adventa laikā, pirmatskaņojot īpaši Ziemassvētku laikam radītus jaundarbus un sadarbojoties ar izciliem mūziķiem.

“Mums liels prieks šogad sadarboties ar Kasparu Zemīti,” LTV raidījumam “Rīta Panorāma” pastāstīja kora diriģents Jānis Ozols. “Koris šogad ir ļoti daudz strādājis, pabijis tuvās un tālās zemēs, tāpēc jāpieliek tāds trekns, skaists punkts gan pašiem, gan klausītājiem par prieku.”

“Mēs ar Jāni un kormūziku netiekamies pirmoreiz. Tas bija loģisks turpinājums – es aizsūtīju notis, un Jānis teica, ka tās jādzied,” teica Kaspars Zemītis. “Šis ir dziesmu cikls ar Normunda Beļska vārdiem, un tā nosaukums ir “Gaismu gaidot”. Tas ir paredzēts Adventa laikam un laikam, kad mēs gaidām Ziemassvētkus, un gaidām visu to, ko sola Ziemassvētkos. Man šķiet, ir skaisti, ka koncerts būs tieši baznīcā.”

“Es ļoti gaidu šo koncertu, jo katri “ZieMASKAsvētki” man ir sirdsdarbs gada garumā, jo visu sezonu plānoju šos koncertus,” neslēpa Ozols. “Skaņdarbi, kas iekļauti programmā, nav nejauši. Mums būs arī pāris pirmatskaņojumu, un mēs turpinām svinēt arī Latvijas – un Baltijas – simtgadi. Palūdzām lietuviešu komponistam Vitautam Miškinim un igauņu komponistam Pērtam Usbergam uzrakstīt īpaši “Maskai” veltītus skaņdarbus Ziemassvētku laikam, un tie tiks pirmatskaņoti koncertā. Arī citi skaņdarbi nav paķerti no zila gaisa – programma ir veidota apzināti, tā, lai brīdī, kad cilvēki iet ārā no baznīcas, varētu redzēt plato un laimīgo smaidu viņu sejās.”

“Maska” gadu iesāka Austrālijā, ko diriģents atzīst par neaizmirstamu piedzīvojumu. Kā būtiskākos notikumus kora dzīvē šogad viņš izceļ Dziesmu svētkus un atklāšanas koncertu, tāpat kora sasniegumu Koru karos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti