Torņakalna baznīcā notiks atvadīšanās no diriģenta Edgara Račevska

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Atvadīšanās no mūžībā aizgājušā Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku Goda virsdiriģenta Edgara Račevska (1936–2022) notiks 23. februārī no pulksten 11.00  līdz 12.30 Torņakalna baznīcā Rīgā. Pēc atvadu ceremonijas notiks piemiņas dievkalpojums. Mākslinieks tiks guldīts Baltezera kapos, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāvji.

Maestro bija vairākkārtējs Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku virsdiriģents (kopš 1970. gada), ilggadējs Tukuma un Alūksnes rajonu koru virsdiriģents, dibinājis un vadījis vairākus Latvijā pazīstamus un mākslinieciski augstvērtīgus amatierkorus – "Gaudeamus", "Vanema", "Sonore". Viņš bijis nozīmīgu kultūrvēsturisku pasākumu iniciators – iedibinājis Jāzepa Vītola dziesmu dienu tradīciju Gaujienā.

Sākot ar 90. gadiem viņš aktīvi darbojās kompozīcijas laukā, bija Latvijas Komponistu savienības goda biedrs. Edgara Račevska darba mūža devums Latvijas kultūrā ir būtisks arī pedagoģiskajā darbībā un profesionālās kora mākslas attīstībā. Vairāk nekā trīsdesmit gadus viņš strādājis Latvijas Valsts konservatorijā, tagadējā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Laikā no 1963. gada līdz 1986. gadam bijis Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs.

Latvijas Nacionālais kultūras centrs izsaka visdziļāko līdzjūtību Edgara Račevska tuviniekiem, draugiem un talanta pielūdzējiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti