Dienas ziņas

Ģimenes saimniecību nākotne – kooperatīvi

Dienas ziņas

Limbažos izveidots mājražotāju kooperatīvs

Topošie mūziķi apgūst iemaņas mūzikas sesijā

Topošie mūziķi apgūst iemaņas Madonas mūzikas sesijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kamēr daudzi skolu jaunieši šonedēļ izbaudīja brīvlaiku, tikmēr tiem vienaudžiem, kuri  apgūst tik populārās ģitārspēles pamatus, norisinājās spraigs mācību kurss 17. Madonas mūzikas sesijā. Tās pieredzējušais organizētājs Imants Pulkstenis lēš, ka iepriekšējos gados sesiju apmeklējuši vairāk nekā 1200 topošo ģitāristu, no kuriem daudzi ir kļuvuši par labi zināmiem skatuves profesionāļiem.

Paši sesijas rīkotāji teic, ka Madonas mūzikas sesija ir vecākā šāda veida apmācību nometne Latvijā un labākā pasaulē. Daudzu gadu garumā pazīstama kā Ģitāristu sesija, tā tagad ir pāraugusi par mācību kalvi arī topošajiem bundziniekiem, vokālistiem un taustiņinstrumentālistiem. Arī šogad nodarbībās uzdzirkstī ne viens vien spilgts talants.

“Prieku darīja tieši Bauskas bundzinieks Arnolds vārdā, matainais smagās mūzikas pārstāvis, kas vienkārši izmanto laiku, katru sekundi un darbojas ar bungu vālītēm,” par kādu dalībnieku gandarīts ir Imants Pulkstenis.

Tā kā mūzikas skolas lielāku uzmanību pievērš akadēmiskās mūzikas apguvei, jaunieši, kam interesē citi mūzikas virzieni, savas pirmās iemaņas visbiežāk apgūst pie pedagogiem ārpusskolas nodarbībās Bērnu un jauniešu centros. Šogad sesijā ir iespējams iegūt kvalifikācijas kursu sertifikātu arī pedagogiem, kas vada ārpusskolas izglītības stundas.

“Ļoti daudz jauniešu grib mācīties ģitāru spēlēt, pieņemsim, Bauskas rajonā to es it sevišķi izjūtu. Ja teiktu, ka 15 gados, kopš es strādāju ar jaunajiem mūziķiem, caur manām rokām ir izgājis vairāk nekā 300 cilvēku, tas ir nopietni,” saka ģitārspēles pedagogs  Vladimirs Berezins.

Taču sesiju apmeklē ne tikai sertifikāta dēļ. Uz sesiju brauc satikt domubiedrus, skolotājus un draugus. Meistarklases ir pie tādām autoritātēm kā brits Fils Spaldings, pašmāju Valda Indrišonoka, Aleksandra Sircova, Ingara Viļuma, Andra Buiķa, Valtera Spūdža un daudziem citiem, jo  sesijas stilistiskās iezīmes ir bez ierobežojumiem - te pārstāvēts gan roks un blūzs, gan džezs un citi muzicēšanas stili.

„Es vairāk braucu tiešām, lai satiktos ar tiem cilvēkiem, lai būtu apritē, dēļ tās komunikācijas,“ atzīst  sesijas dalībnieks Kārlis Alsviķis.

17.Madonas mūzikas sesijas noslēguma koncerts šovakar uz vienas skatuves pulcē kā skolēnus, tā arī viņu skolotājus.  

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti