Kultūras ziņas

Kuldīgā notiek Ielu mākslas festivāls

Kultūras ziņas

Kā darbojas Nacionālais vēstures muzejs?

Tops albums "Latviešu džeza svīta IV"

Top Latvijas Radio bigbenda albums «Latviešu džeza svīta IV»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Radio bigbends turpina projektu “Latviešu džeza svīta: jaunie komponisti” un strādā pie jau ceturtā oriģinālmūzikas albuma. Tajā būs iekļauti bigbenda mūziķu komponēti jaundarbi, kā arī īpaši veidoti aranžējumi grupas “The Sound Poets” skaņdarbiem.

Latvijas Radio bigbends jau agrāk kuplināji grupas “The Sound Poets” koncertu skanējumu, kā arī veidojis aranžijas grupas muzikālajām kompozīcijām. Abu kolektīvu sadarbība turpinās, šoreiz ar Latvijas Radio bigbenda orģinālmūzikas jaundarbu ceturtajā albumā “Latviešu džeza svīta”.

“Grupa “The Sound Poets” iedod tādu papildu krāsu spektru, kā piemēram, Undīnes čella spēle vai visu puišu balss skanējums, kas arī tiks ietverts šajās kompozīcijās. Mēs noteikti esam gandarīti par šādu iespēju un sadarbību,” uzsvēra Latvijas Radio bigbenda vadītājs, saksofonists Kārlis Vanags.

Albumā iekļautas Dāvja Jurkas, Arta Oruba un Kristapa Lubova kompozīcijas, kā arī īpaši veidoti grupas skaņdarbu aranžējumi.

Grupas “The Sound Poets” bundzinieks Pēteris Lunde par pieredzi teica: “Ieraksts noslēdzās ļoti forši. Mums tā kārtējo reizi bija jauna pieredze. Man likās ļoti interesanti!”

“Es domāju, ka diezgan avangardisks, katrā ziņā neierasts mūsu formātam līdz šim, un pieļauju, ka arī savā ziņā izaicinājums bigbendam saspēlēties ar mūziķiem no citas vides,” sadarbību novērtēja grupas “The Sound Poets” čelliste Undīne Balode.

Albums “Latviešu džeza svīta IV” dienas gaismu ieraudzīs nākamā gada februārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti