Top koncertuzvedums bērniem «Kartupeļu opera»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā 24.novembrī Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē notiks Ineses Zanderes un sešu latviešu komponistu kopīgi radītā koncertuzveduma "Kartupeļu opera" pirmizrāde.

Seši latviešu komponisti - Lolita Ritmane, Evija Skuķe, Rihards Dubra, Līga Celma-Kursiete, Mārtiņš Brauns un Andris Sējāns - radījuši "Kartupeļu operu" - unikālu, krāsainu un daudzveidīgu jaundarbu bērniem, mūzikā atveidojot vēstures faktos balstītu Ineses Zanderes pasaku par kartupeļu ceļojumu.

Muzikālo stāstu izpildīs īpaši šim koncertuzvedumam aicināta komanda: solisti Evita Zālīte, Juris Vizbulis, Annija Putniņa, Ivars Cinkuss, Jānis Strazdiņš un citi, kā arī Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara" un Kartupeļu operas orķestris.

"Kartupeļu opera" stāsta par Mazā kartupeļa aizraujošo un nedaudz baismīgo ceļojumu no Andu kalniem Dienvidamerikā caur Eiropas karaļnamiem uz laukiem Latvijā. Kondors, Hercogs Jēkabs, mūks Jeronīms, Kurmis, Žurkas, Stērķeles jaunkundze un Ķīseļa kungs - tie ir tikai daži no personāžiem, kurus savā ceļā sastop Mazais kartupelis. Īpaša loma būs arī nazītim. Tomēr galvenais jautājums izrādē ir - kāds ir Mazā kartupeļa lielais dzīves uzdevums?

Uz izrādēm skatītāji aicināti ņemt līdzi kartupeli, kuru varēs ziedot pārtikas bankai "Paēdušai Latvijai".

"Kartupeļu operas" režisore ir Margo Zālīte, scenogrāfi - Ineta Sipunova un Oskars Dreģis, tērpu māksliniece - Liene Dobrāja, horeogrāfs - Alberts Kivlenieks, diriģente - Aira Birziņa.

Koncertuzveduma "Kartupeļu opera" pirmizrāde notiks 24.novembrī Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē. Vēlāk koncertzālē "Rīga" būs skatāmas vēl divas izrādes - 3. un 7.decembrī.

Iestudējumu varēs noskatīties arī citviet Latvijā: 31.janvārī Ventspilī, kultūras centrā "Jūras vārti", 5.februārī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors", 19.februārī Liepājas teātrī, 19.aprīlī Vidzemes koncertzālē "Cēsis".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti