Top koncertprogramma «Es savai Tēvzemei»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Turpinot tradīciju "ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā" veidot kopīgu dāvanu Latvijai tās dzimšanas dienā, arī šogad novembrī ar Latvijas Radio 2 (LR2) līdzdalību pie skatītājiem dosies jauna muzikāla programma „"Es savai Tēvzemei".

"Dziesmas par savu Tēvzemi nekad nevar skanēt par daudz. Aug jaunas klausītāju un mūziķu paaudzes, un mums ir prieks "iedot jaunu elpu" tām dziesmām, kas pauž to īpašo mīlestības un lepnuma sajūtu par savu zemi, kas tik ļoti nepieciešama ikvienam," stāsta LR2 direktors Armins Ronis.

Šogad svētku noskaņās novembrī izskanēs dažādu komponistu skaistākās dziesmas par Latgali, Kurzemi, Vidzemi un Zemgali, par Daugavu, Gauju, Ventu, Lielupi, Abavu, par jūru un ezeriem, par pilsētām, mājām un dzimteni.

Koncertprogrammā piedalīsies dziedātāji Andris Ērglis, Anmary, Dainis Skutelis, Antra Stafecka, Normunds Zušs, Viktors Lapčenoks, Oranžā kora dziedātājas, kā arī Jubilejas orķestris Jāņa Strazda vadībā.

Koncerti "Es savai tēvzemei" notiks 6.novembrī Ogres kultūras centrā, 7.novembrī Alūksnes kultūras centrā, 8.novembrī Valmieras kultūras centrā, 10.novembrī Latgales vēstniecībā "Gors", 12.novembrī Ventspils teātra namā "Jūras vārti", 13.novembrī Tukuma pilsētas kultūras namā, 14.novembrī Jelgavas kultūras namā, 15.novembrī Liepājas olimpiskā centra Rožu zālē un 17.novembrī koncertzālē "Rīga".

Iepriekšējos gados jaunās skaņās klausītājus sasniedza Latvijas deviņdesmitgadei veltītā programma "Mana dziesma Latvijai", "Latviešu kino un teātra zelta dziesmas", "Brīvās Latvijas dziesmas", "Manas tautas dziesmas" un dzejnieka Jāņa Petera jubilejas gada programma "Manai dzimtenei".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti