Top izrāde par Raimonda Paula daiļrades sākumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Režisors Valdis Lūriņš iestudē muzikālu vīziju par skatuves leģendas – Maestro Raimonda Paula – daiļrades sākumu. “Leģendas dzimšana” pirmizrādi piedzīvos 8. decembrī VEF Kultūras pilī, paziņojumā medijiem informē organizatori.

Pēc skatītāju atsaucību guvušās vīzijas par “Čikāgas piecīšiem”, kurā skatītāji tikās ar slavenās grupas dalībniekiem viņu jaunības laikā, Valdis Lūriņš sācis darbu par Raimonda Paula daiļrades sākumu.

“Izrādes veidotāji centīsies atklāt mūsu izcilā komponista radošās ietekmes  un muzikālās autoritātes,” paziņojumā atklāj izrādes producente Laila Ilze Purmaliete.

Izrāde “Leģendas dzimšana” tiek veidota kā krāšņa, muzikāla vīzija, kurā skanēs gan Raimonda Paula agrīnās dziesmas, gan pasaules mūzikas pērles.

Izrāde atklās Raimonda Paula neatdalāmo saistību ar norisēm pasaules mūzikā, īpaši džezā, sola veidotāji. 

Pirmizrāde notiks 2019. gada 8. decembrī VEF Kultūras pilī; 17. decembrī izrāde būs skatāma Jelgavas Kultūras namā, un pēc tam – arī citviet Latvijā.

Muzikālajā vīzijā skatītāji atpazīs populārus latviešu estrādes dziedātājus Aino Bāliņu, Valentīnu Butāni, Edgaru Zveju, Zigfrīdu Račiņu, Ojāru Grinbergu, kā arī pašu komponistu Raimondu Paulu viņa jaunības laikā.

Izrādē piedalās  atzīti un skatītāju iemīļoti  dziedātāji, aktieri un talantīgi jaunie dziedātāji  Kristīne Prauliņa, Ieva Sutugova, Līga Kupča, Artūrs Biķernieks, Jaroslavs Orlovs, Jēkabs Ludvigs Kalmanis un citi.

Savu muzikālo meistarību demonstrēs pianists Anatolijs Livča, gan muzikāli, gan vizuāli uzburot Raimonda Paula spēlēšanas manieri un vizuālo tēlu pagājušā gadsimta 50. un 60. gados. Atainojot Raimonda Paula muzikālos skatuves partnerus, kopā ar viņu  muzicēs  klarnetists un saksofonists, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētais profesors un Džeza katedras vadītājs Indriķis Veitners, kontrabasa līniju iezīmēs Andris Grunte vai Viktors Veličko, pie sitamajiem instrumentiem – Mareks Logins.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti