Kultūras ziņas

"Homo Novus" 20.reizi

Kultūras ziņas

Strīds par filmu vērtēšanu "Lielajam Kristapam"

Top Igo un Mārtiņa Brauna dziesmu cikls "Ūdens"

Top Igo un Brauna dziesmu cikls «Ūdens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tādu nopietni nenopietnu ūdens burbuļošanu, straumju gāšanos un pat miglas vai sasaluma stāvokļu skanējumu jūs vēl nebūsiet dzirdējuši - top dziedātāja Igo un komponista Mārtiņa Brauna dziesmu cikls "Ūdens" kā trešais turpinājums Igo idejai atspoguļot visu četru dabas stihiju un cilvēka attiecības. Dziesmu cikla pirmatskaņojums notiks 3.septembrī Vidzemes koncertzālē "Cēsis", bet jau pirms tam mēģinājumā ielūkojās Latvijas Televīzijas "Kultūras ziņas".

Dziedātaja Igo dārzs skan - vistiešākajā nozīmē, jo viņa mājās Teikā notiek jaunā koncertcikla mēģinājumi, un šoreiz dažādos veidos tiek atdzīvināts ūdens. Dziedātājs Igo uzsāka šo četru stihiju muzikālo ciklu ar mērķi akcentēt dzīvības rašanās un cilvēka attiecības.

"Domājot par ūdeni, esmu nonācis pie secinājuma, rakstot par zemi un uguni - tās ir neaptveramas lietas. Tas ir turpinājums "Ugunij", ko mēs ar Jāni Strazdu sacerējām, turpinājums "Zemei", kas bija ar Valtu Pūci, un šobrīd ir "Ūdens". Kaut kad tuvā nākotnē būs arī "Gaiss"," stāsta Igo.

"Ūdens ir mans mīļākais elements, ūdens ir vislielākais brīnums, neskatoties uz to, ka tā mums apkārt ir daudz. Runa ir par dzīvību, dzīvības ūdeni. Viss ūdens ir dzīvības ūdens, jo ūdens ir dzīvība, ūdens ir brīnums. Es nebūtu rakstījis ne "Zemi", ne "Uguni"," atklāj Mārtiņš Brauns.

Mārtiņa Brauna "Ūdens" skanējums ar Igo vārdiem solās būt gan rātni burbuļojošs, gan trauksmaini krāčains, mainot arī tā dabiskos stāvokļus - līdz pat miglai vai sasalumam.

"Es diezgan maz esmu dziedājusi viņa mūziku, bet Mārtiņam ir diezgan ilustratīva mūzika, liekas - impresionisma piegarša visā tajā. Viss, ko viņš uzrakstījis, es redzu to, redzu visas ainavas un tas ļoti palīdz dziedāt. Ieraudzīt ainavu... nāk emocijas, sajūtas, tas ļoti atvieglo darbu māksliniekam," pauž dziedātāja Ieva Kerēvica.

"Protams, ka ir "Ūdenim" baigais spēks iekšā un bez tā jau neiztiks. Darbs bija sākumā grūts, likās, ai, es nevarēšu, jo Igo jau neraksta dziesmu tekstus - tie nav dzejoļi, tā ir literatūra. Tie ir forši, bet, kā to pakļaut, jo tur jau neatkārtojas pantu formas, līdz ar to maz ir tādu gabalu, kur var dziedāt līdzi vai piedziedājumu, bet mūsu mērķis nav danču mūziku producēt, ar ko ir pilna Latvija," norāda Mārtiņš Brauns.

Igo un Mārtiņa Brauna dziesmu cikla "Ūdens" pirmatskaņojums notiks Vidzemes koncertzālē "Cēsis" 3.septembrī, pēc tam koncertu sērija turpināsies Rēzeknē, Jūrmalā un Liepājā. Koncerta otrajā daļā skanēs Igo un Mārtiņa Brauna tautā iemīļotākās dziesmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti