Rīta Panorāma

Intervija ar Inu Strazdiņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Sergeju Dolgopolovu par administratīvi teritoriālo reformu

Koncertuzvedums "Improvizācija Ulda Stabulnieka mūzikā" jau 1. aprīlī

Top Artūra Skrastiņa un Latvijas Radio bigbenda koncertuzvedums par komponistu Uldi Stabulnieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Aktieris Artūrs Skrastiņš un Latvijas Radio bigbends režisores Paulas Pļavnieces veidotajā koncertuzvedumā “Improvizācija un dzeja Ulda Stabulnieka mūzikā” Mūzikas namā Daile centīsies atainot ne tikai Ulda Stabulnieka daiļradi, bet arī viņa dzīves gājumu. Uzdevuma pirmatskaņojums gaidāms 1. aprīlī.

Komponistam, dziesminiekam, koncertmeistaram Uldim Stabulniekam, radot mūziku, dzejas teksts ir bijis galvenais. Viņa darbi ir unikāli, un katrai Ulda Stabulnieka dziesmai ir dubults iedarbības spēks.

Programmā iekļauti gan zināmākie, gan arī mazāk populāri komponista darbi, kā “Tik un tā”, “Gan domāju, gan cerēju”, “Pa tramvaja sliedēm”, “Kā ūdens nemitīgs”, “Solījums”, “Mežs”, “Variācija nr. 4a”, “Marijas iela” un citi.

Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atklāja, ka koncertam būs divas daļs. Pirmajā daļā mūziķi atskatīsies uz Ulda Stabulnieka daiļrades sākumu – 1960., 1970. gadiem – un darbu, kas saistīts ar Rīgas Estrādes orķestri un Latvijas Radio bigbendu, kuram Stabulnieks radīja gan oriģinālkompozīcijas, gan aranžijas. Savukārt koncerta otrā daļa būs atskats uz dziesmām un Stabulniekam tuvajiem dzejniekiem.

Kārlis Vanags stāsta, ka koncerta otrajai daļai būs mūsdienīgāks skanējums. Te arī izpaudīšoties koncertuzveduma viessolists – stāstnieks, aktieris Artūrs Skrastiņš.

Artūrs Skrastiņš atzīmē, ka viņa uzdevums koncertā būs caur dziesmām izstāstīt Stabulnieka stāstu. Arī Kārlis Vanags uzsver, ka, izvēloties koncertā iesaistīt aktieri,

“mēs pietuvināmies tai idejai, kāda varbūt ir arī pašam Stabulniekam, ka šīs dziesmas vairāk ir jāizstāsta, un nedrīkst pazaudēt dziļo vārdu jēgu, kas bija ļoti svarīga pašam Stabulniekam.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti