Toms Rudzinskis uzsāk koncertsēriju ar somu džeza zvaigzni Verneri Pohjolu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Toms Rudzinskis aicina uz ''Pohjola – Rudzinskis quintet'' koncertiem Rīgā 3., 4. un 5. maijā, iepazīstinot klausītājus ar izcilu mūziķu sastāvu no Somijas, ASV, Igaunijas un Latvijas.

Kvinteta centrā Somijas mūzikas nacionālais dārgums, Pohjolu mūziķu dzimtas spožākā atvase, trompetists Verneri Pohjola. Sastāva ritma sekciju pārstāvēs Ņujorkas džeza vēstnieks, kontrabasists Robs Dugvaijs no ASV un starptautiski atzītais latviešu bundzinieks, komponists un perkusionists Kaspars Kurdeko. 

Koncertos Rīgā 3., 4. un 5.maijā klausītājiem būs iespēja dzirdēt izcilo latviešu džeza ģitāristu Matīsu Čudaru, bet koncertos Igaunijā, 6.maijā Vīlandē un 7.maijā Tallinā, uzstāsies talantīgā igauņu džeza pianiste, komponiste un aranžētāja Kirke Karja.

Apvienojušies koncertu sērijā, lai meklētu kopīgu muzikālo valodu skandināviskās noskaņās, mūziķi izpildīs Pohjolas un jaunus Rudzinska skaņdarbus - melodiskas, konceptuāli atturīgākas, minimālistiskas kompozīcijas, kas atstāj vietu mūziķu saspēlei un klātesošo baudījumam. Pēc pirmā koncerta mūziķi aicina pievienoties jam sesijā, noslēdzot Rudzinska vadīto džeza koncertu un jam sesiju trešo sezonu “Teātra bārā”.

Toms Rudzinskis par gaidāmajiem koncertiem: “Šī būs īpaša iespēja dzirdēt Verneri mazos, vietējai publikai pieejamos koncertos un jam sesijā! Viņš ir ne tikai pasaules mēroga zvaigzne, bet lielisks mūziķis, trompetists, kas aktīvi turpina meklēt jaunas skaņas un alternatīvas tehnikas. Ar nepacietību gaidu iespēju spēlēt ar šo nebijušo sastāvu, eksperimentēt un atskaņot tūrei rakstītās kompozīcijas!”

Pohjolas-Rudzinska kvinteta koncerti:

  • 3.maijā 20.00 “Teatra bārs”, pēc koncerta jam sesija,
  • 4.maijā 20.00 Kaņepes Kultūras centrs,
  • 5.maijā 20.00 Džeza bārā-restorānā “Trompete",
  • 6.maijā 20.00 “Jasm”, Vīlandē, Igaunijā,
  • 7.maijā 20.00 “Philly Joe's”, Tallinā, Igaunijā.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti