Tokijas bērnu koris Rīgas Domā pirmatskaņos Uģa Prauliņa jaundarbu «Japānas impresijas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Neparasts koncerts piektdienas, 24.augusta, vakarā notiks Rīgas Domā – uz vienas skatuves muzicēs Rīgas Doma meiteņu koris "TIARA" un pasaulē pazīstamais Japānas Raidorganizāciju korporācijas Tokijas bērnu koris. Rīgā tas noslēgs savu turneju pa Ziemeļeiropu, kas ietvēra arī koncertus Somijā un Igaunijā.

Tokijas bērnu kora diriģents Kendži Otani
00:00 / 00:38
Lejuplādēt
Koris uz Latviju atbraucis vairāk nekā 60 dziedātāju sastāvā. Koncertā skanēs Japānas un Eiropas komponistu mūzika abu koru izpildījumā, bet pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos komponista Uģa Prauliņa īpaši šim koncertam veltīts skaņdarbs "Japānas impresijas". Tokijas bērnu kora diriģents Kendži Otani preses konferencē pauda gandarījumu par šo kopdarbu.

 

"Esmu patiesi pārsteigts par to, cik dziļi komponists izjutis Japānas dvēseli. Šajā darbā viņš ir izmantojis pazīstamas japāņu dziesmas tekstu. Un tas tur iekļaujas brīnišķīgi, jo tam klāt ir tapis pasakains skaņdarbs.

Tādēļ mēs esam ļoti saviļņoti un iepriecināti, ka šāda sadarbība ir izveidojusies. Mēs vēlamies darīt zināmu, ka šā gada novembrī šo Uģa Prauliņa skaņdarbu atskaņosim arī Japānā," atzina Otani.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti