Rīta Panorāma

Intervija ar labklājības ministru Jāni Reiru

Rīta Panorāma

Intervija ar operdziedātāju Lieni Kinču

Intervija ar komponistu Raimondu Tiguli

Tiguls: Zināms vecums sasniegts un darbi sakrājušies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ir sasniegts zināms vecums, kas pats par sevi nav nekāds sasniegums, bet ir sakrājušies darbi, - tā šīgada koncerta "Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā" veltīšanu savai daiļradei pamato komponists un koncerta rīkotājs Raimonds Tiguls.

Šogad 3.jūnijā plkst. 20 Talsos piekto gadu notiks Raimonda Tigula brīvdabas autorkoncerts "Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā". 

"Koncerts Tiguļkalnā jau izveidojies kā skaista tradīcija," Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" saka komponists, atklājot, ka pirmajā gadā viņam nemaz neesot bijusi pārliecība par koncertu turpināšanu, jo pasākums bijis kā eksperiments, taču, redzot milzīgo cilvēku atsaucību, Tiguls nolēmis turpināt šo koncertu rīkošanu.

Tiguļkalnā četru gadu laikā viesojušies mūziķi no Islandes, Gruzijas, Anglijas, Armēnijas, stāsta komponists, atzīmējot, ka šis ir pirmais gads, kad koncerta programma veltīta viņa paša daiļradei.

"Ir sasniegts zināms vecums, kas pats par sevi nav nekāds sasniegums, bet tie darbi ir sakrājušies," saka Tiguls.

Piektās jubilejas koncerta mākslinieciskās programmas vadmotīvs ir "Rīta un vakara dziesmas", un tā veidota kā retrospekcija par komponista Raimonda Tigula spilgtākajiem daiļrades darbiem.

Viens no koncerta īpašajiem notikumiem būs Raimonda Tigula un eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas jaunākā sadarbības projekta prezentācija.

Raimonda Tigula korim veltītie darbi izskanēs Valsts akadēmiskā kora "Latvija" balsīs diriģenta Māra Sirmā vadībā, savukārt solisti Kristīne Zadovska un Zigfrīds Muktupāvels izdziedās Raimonda Tigula un rakstnieces Noras Ikstenas "Ulubeles pasakas", stāstnieka lomā iejūtoties aktierim Andrim Keišam.

Pasākumā piedalīsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) stīgu kvartets, dziedātājas Ingrīda Krasovska un Asnate Rancāne, bungu un dūdu grupas "Auļi" dalībnieki Edgars Kārklis un Kaspars Bārbals, kā arī basģitāristi Roberts Rasa un Staņislavs Judins, bundzinieks Kristers Hartmanis un jaunā koklētāja Līga Griķe.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti