Tiešsaistē notiks Vladislava Nastavševa koncerts «Izolācijas dziesmas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

16. maijā* pulksten 22.00 notiks režisora un mūziķa Vladislava Nastavševa tiešsaistes koncerts “Izolācijas dziesmas”, kuru organizē galerija “Ground Solyanka”, medijus informē Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra pārstāvji.

Vladislavs Nastavševs stāsta: “Ir pārtraukts darbs pie Ivana Buņina “Tumšajām alejām”. Taču iekšēji tas tik un tā turpinās. Cita starpā esmu komponējis vairākas dziesmas ar Ivana Buņina vārdiem.

Bieži dziesmas kļūst par sava veida emocionālām skicēm manām turpmākajām izrādēm. Tādas kā akvareļu skices.

Tiešsaistes koncerta laikā tiks izpildītas vairākas no šīm dziesmām. Dzirdēsiet arī dziesmu ar Sergeja Uhanova dzeju, kas dzimusi tikai pirms dažām dienām. Mans draugs Semjons Haņins, lieliskais Rīgas dzejnieks, piekrita, ka koncertā izskanēs arī vairākas dziesmas ar viņa dzeju. Dziedāšu arī dziesmas no pēdējās izrādes, kuru esmu paspējis iestudēt, “Piecas dziesmas pēc atmiņas” (ar “Orbītas” dzejnieku Sergeja Timofejeva, Semjona Haņina, Artūra Puntes un Vladimira Svetlova dzeju). Un, protams, atcerēsimies Mihailu Kuzminu un Federiko Garsiju Lorku.”

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra sadarbība ar režisoru, komponistu un aktieri Vladislavu Nastavševu aizsākās 2016. gadā ar Eiripīda lugas "Mēdeja" iestudējumu; par nākamo projektu kļuva izrāde “Piecas dziesmas pēc atmiņas” (2020), kuras pamatā ir tekst-grupas “Orbīta” pēc īpaša teātra pieprasījuma sacerētā luga.

29. maijā gaidāma vēl viena jauniestudējuma pirmizrāde eksperimentālā tiešsaistes formātā “Zoom” platformā – “Melnraksts” pēc Sergeja Uhanova lugas.

Biļetes uz tiešsaistes koncertu iespējams iegādāties mājaslapā bezrindas.lv.

*Koncerts iepriekš plānots 3. maijā, taču tika pārcelts uz 16. maiju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti