Tiešsaistē būs skatāmi Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Gatavojoties Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla 30. jubilejai, kas gaidāma nākamā gada pavasarī, tuvāk pie saviem klausītājiem atkal dosies Liepājas Simfoniskais orķestris, piedāvājot tiešsaistē noskatīties vasarā izskanējušos festivāla koncertus, informēja orķestra pārstāvji.

Mājsēdes laikā, kad koncertzāles ir slēgtas un skatītājiem kultūras pasākumu apmeklēšana klātienē ir liegta, Liepājas Simfoniskais orķestris piedāvās bez maksas noskatīties visus šovasar notikušos festivāla koncertus.

Koncertu sēriju “Zvaigznes tuvāk” būs iespējams Liepājas Simfoniskā orķestra “YouTube” kanālā un mājaslapā liepajassimfoniskais.lv.

Ceturtdien, 28. oktobrī pulksten 19.00 varēs noskatīties koncertu "Latviešu vokālā kamermūzika”, kurā uzstāsies Ilze Grēvele-Skaraine (soprāns), Rinalds Kandalincevs (baritons) un Agnese Egliņa (klavieres).

Piektdien, 29. oktobrī, pulksten 19.00 solokoncertu “Friderika Šopēna klaviermūzika” sniegs pianists Georgijs Osokins.

Sestdien, 30. oktobrī, pulksten 19.00 kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā pianists Reinis Zariņš atskaņos Johannesa Brāmsa Otro klavierkoncertu, savukārt soprāns Vida Miknevičute izpildīs visā pasaulē slavenu operu ārijas.

Piektdien, 5. novembrī, pulksten 19.00 orķestris piedāvās aizkustinošu, saviļņojošu, smalku un aizraujošu tikšanos ar Gruzijas meistara Gija Kančeli mūziku un “Xylem Trio” mūziķiem, kuri kopā ar uzlecošo Gruzijas džeza zvaigzni Lizu Kereselidzi virtuozi balansē uz klasikas, džeza un pasaules mūzikas šķautnēm.

Sestdien, 6. novembrī, pulksten 19.00 pasaulē pieprasītais tenors Aleksandrs Antoņenko sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri un tā galveno diriģentu Gintaru Rinkeviču priecēs ar monumentālu populāras opermūzikas programmu.

2022. gada martā Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls notiks jau 30. reizi. To, sākotnēji kā Pianisma zvaigžņu festivālu, iedibināja Liepājas Simfoniskā orķestra ilggadējais vadītājs, diriģents Imants Resnis, un tas sadarbībai ar orķestri piesaistījis jau ap 200 slavenu solistu no visas pasaules.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti