Tiešraides koncertā uz skatuves kāps jauno grupu konkursa «Hadrons» finālisti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

18. maijā tiešraidē no Latvijas radio 1. studijas, būs vērojams jauno mūzikas grupu un izpildītāju konkursa “Hadrons 2021” fināls, kurā par uzvaru sacentīsies sešas jaunās mūzikas grupas un muzikālie projekti.

Tiešraide sāksies pulksten 17:00. Tā būs dzirdama “Radio Naba” ēterā un skatāma video LSM.lv, Hadrons.lv un “Radio Naba” “Facebook” lapā. Finālu vadīs “Hadrons 2020” uzvarētāji, muzikālā specvienība “Effekts”, kuri konkursa noslēgumā arī pirmatskaņos savu jaunāko kompozīciju.

Maija sākumā žūrija atlasīja sešus jaunus, studentus pārstāvošus mūzikas projektus un grupas – “Diseu”, ‘PXWLL”, “Loligaggers”, ‘Sekstets”, “bfnl” un Keitiju Bārbali – lai aicinātu kāpt uz konkursa skatuves un parādīt savus muzikālos un radošos talantus. Paralēli žūrijas vērtējumam, vēl līdz pat konkursa fināla koncerta noslēgumam, katrs interesents var noteikt savu favorītu LSM.lv tautas balsojumā.

Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti trešdien, 19. maijā pēc pulksten 9.00 “Radio Naba” rīta programmā “Nabarīts – smagais rīts ar Effektu”.

Konkursa finālā tiks pārstāvētas Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte, Humanitāro zinātņu fakultāte, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte, Bioloģijas fakultāte. Grupu sastāvu papildinās arī jaunieši no citām augstskolām, kā arī topošie un bijušie studenti.

Šajā gadā konkursa žūriju veido Madars Štramdiers (“Radio Naba”, festivāls “Laba daba”), Juris Kaukulis (mūziķis, grupas "Dzelzs vilks", "Nakts arāji", "Jauno Jāņu orķestris"), Uldis Rudaks (mūzikas apskatnieks, “Radio Naba” raidījumu vadītājs), Raimonds Lagimovs (mūziķis, grupas "Inokentijs Mārpls", "Amorālā psihoze", “Radio Naba” raidījumu vadītājs), Tija Auziņa (festivāla "Bildes" vadītāja), Roberts Buivids (Latvijas Radio raidījumu vadītājs), Jānis Eglītis (skaņu režisors, studijas "Ierakstu māja" vadītājs), kā arī LU Studentu padomes pārstāves – Ariana Krasiļščikova un Olga Ošeniece.

Konkurss notiek jau sešpadsmito gadu un kopumā tajā piedalījušās vairāk nekā 350 grupas. Iepriekšējo gadu uzvarētājas – “Effekts”, "Nostra", "Cellar Cat", “The Creek”, “MMMM”,  “Chomsky Chess Club”, “Nē", “DJ Krankenwagen”, “Nepilngadīgā Anna", “Starmetis”, “Das Sonntags Legion”, “The Movies" (vēlāk “Tribes of The City”), “Ēnu kaleidoskops” un citas.

Konkursu organizē Latvijas Radio 6 – LU “Radio Naba” sadarbībā ar Latvijas Universitātes Studentu padomi, portālu LSM.lv, Rīgas Domi, studiju “Ierakstu Māja”, festivāliem "Laba Daba" un "Bildes".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti